Битолчани одлучно порачаа: Не сакаме марионета за претседател и затоа бојкот и неизлегување на претседателските избори


13.04.2024 | 01:50:00 | Соопштенија


Битолчани одлучно порачаа: Не сакаме марионета за претседател и затоа бојкот и неизлегување на претседателските избори

Карванот на Националниот Блок "Македонија - Бојкотира марионета за претседател" денес, сабота, 13 април 20204 година во Битола.

Притоа, на средби со народот беше претставена причината и целта за бојкот на претседателските избори со што се отвора патот согласно Уставот за 40 дена на повторените избори да добиеме вистински македонски кандидат за претседател.

Кампањата се води „“очи во очи“ со народот и притоа ќе бидат поделени 200.000 флаери низ државата за запознавање на народот за водење на кампања за неизлегување и бојкот на претседателските избори.

Општ е впечатокот дека битолчани олдучно порачаа дека не прифаќаат марионета за претседател и масовно прифаќаат бојкот и неизлегување на претседателските избори.

 

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Битола, сабота, 13 април 2024 година.