Прилепчани не сакаат марионета за претседател и масовно прифаќаат бојкот и неизлегување на претседателските избори


13.04.2024 | 01:33:00 | Соопштенија


Прилепчани не сакаат марионета за претседател и масовно прифаќаат бојкот и неизлегување на претседателските избори

Карванот на Националниот Блок "Македонија-Бојкотира марионета за претседател" денес, сабота, 13 април 2024 година, во Прилеп.

Притоа на средбите со народот беше претставена причината и целта за бојкот на претседателските избори со што се отвора патот согласно Уставот за 40 дена на повторените избори да добиеме вистински македонски кандидат за претседател.

Кампањата се води „“очи во очи“ со народот и притоа ќе бидат поделени 200.000 флаери низ државата за запознавање на народот за водење на кампања за неизлегување и бојкот на пртетседателските избори.

Општ е впечатокот дека прилепчани не прифаќаат марионета за претседател и масовно прифќчаат бојкот и неизлегување на претседателските избори.

 

 

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Прилеп, сабота, 13 април 2024 година