Божиноски: Шарената револуција сакаше да ја уништи македонската цивилизациja, имаме 1 милион артефакти, најскапата продадена на црниот пазар за 500 милиони евра


20.07.2021 | 16:58:55 | Интервјуа


Божиноски: Шарената револуција сакаше да ја уништи македонската цивилизациja, имаме 1 милион артефакти, најскапата продадена на црниот пазар за 500 милиони евра

Интервју, проф. Вангел Божиноски
Скопје, понеделник, 19 јули 2021 година

Професор Вангел Божиновски, архитект, денес, понеделник 19 јули 2021 година, гостин во емисијата „Добро утро - секое утро“ на Телевизија Алфа со новинарката Ивана Крстеска Јаневска на интересни теми од национален интерес за Македонија и Македонците