Единствена Македонија: Заев го започнува завршниот удар за бришење на Македонците и злосторството врз македонските ученици


23.05.2021 | 13:59:32 | Соопштенија


Единствена Македонија: Заев го започнува завршниот удар за бришење на Македонците и злосторството врз македонските ученици

Бирото за развој на образование како орган во состав на министерството за образование, пред два дена ги објави новите наставни програми што ги донесе министерството на предлог на Бирото.

Со овие наставни програми Зоран Заев започнува со завршниот удар за бришење на Македонците и злосторството врз учениците. Македонските ученици уште од најмали од септември ќе учат дека нема повеќе Македонци со македонска национална припадност, туку ќе ги учат на нов идентитет: „граѓанин на Република Северна Македонија“.

Според новата наставна програма, националниот идентитет на Македонците кои живеат во Македонија е „граѓанин на Република Северна Македонија“ а не Македонци како национална припадност.

Македонската античката историја која ја подаривме на Грција и македонската средновековна историја која на подаривме на Бугарија, повеќе нема да ја учат македонските ученици. Ќе се почува од Илинденското востание и АСНОМ.

Исто така, во рамките на новиот интеркултурализам, наставниците ќе ги учат децата од најмали за родова рамноправност каде се бришат разлики за машко/женско, мајка/татко....дека педери и лезбејки и заедница на посвоени деца со двајца татковци и две мајќи како „брачен пар“ е нормална работа.

Марионетската власт во Скопје и Зоран Заев го губат компасот. Добра работа е што крајот им се ближи. Ова лудило мора да престане. Единствена Македонија ветува дека сите овие налудничави програми ќе бидат поништени.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, недела, 23 мај 2021