Бачев реагира до ДИК: Останавме безимени на гласачкото ливче, наместо „Никогаш северна-само Македонија“, стоеше само број 11


16.07.2020 | 21:43:08 | Избори


Бачев реагира до ДИК: Останавме безимени на гласачкото ливче, наместо „Никогаш северна-само Македонија“, стоеше само број 11

Изјава, Коалиција „Никогаш северна - само Македонија'
проф. д-р Јанко Бачев, претседател на Единствена Македонија
Скопје, четврток, 16 јули 2020

Претседателот на Единствена Македонија, Јанко Бачев, поднесе приговор до ДИК и бара одговорност зашто името на коалицијата „Никогаш Северна – само Македонија“ е тргнато од гласачките ливчиња и наместо тоа останал само редниот број 11 како и Барање до ДИК за увид во неважечките ливчиња бидејќи досега на 24.066 гласачки ливчиња кои се водат како неважечки е заокружен бројот 11, тоа е глас за Коалицијата „Никогаш северна - само Македонија“.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, четврток, 16 јули 2020

Медиуми:

Скопје 1

Македонски весник

А1 он

Макфакс

Точка

Утрински весник

Грид

Вести

Тајм

">Канал Јутуб