Бачев: Ќе спречиме федерализација


01.07.2020 | 23:53:32 | Избори


Бачев: Ќе спречиме федерализација

Прес конференција, Коалиција „Никогаш сверена - само Македонија“
проф. д-р Јанко Бачев, претседател на Единствена Македонија
Скопје, среда, 1 јули 2020

- „Ова е нашата платформа насловена како ‘Битка за Македонија’, која се дели во 100 илјади примероци. Во неа има 10 стратешки определби во која се нашиот план и визија за Македонија. Една од нашите определби е Република Македонија Унитардна држава со една државна власт на нејзината територија. Територијата на Република Македонија е недделива и неотуѓива и без можност за нејзино дезинтегрирање во било какви единки. Ветувам дека ќе ја оствариме оваа определба, бидејќи Македонија е нашата татковина, Република Македонија е нашиот дом. Онака како што се бориме за нашите домови ќе се бориме и за Македонија“.

Медиуми:

Макфакс

А1 он

Вечер

24 Вести

Центар

Скопје 1

Весник

Независен

Вечер прес

Утрински весник

Охрид 1

Тајм

Грид