Вангел Симев носител на листа во третата изборна единица


31.05.2020 | 14:20:59 | Избори


Вангел Симев носител на листа во третата изборна единица

Проф. д-р Вангел Симев носител на листа на Единствена Македонија и Коалицијата „Никогаш северна - само Македонија“, во третата изборна единица. Професорот Симев како пратеник во 2001 година херојски не потклекна на притисокот, поткупот и заканите и не гласаше за капитулантскиот рамковен договор на предавниците од дпмне и сдс.

Коалицијата „Никогаш северна - само Македонија“ ја бара првата шанса на изборите. Тоа може да биде последната шанса за Македонија.

Во третата изборна единица влегуваат следните општини: Штип, Велес, Кочани, Крива Паланка, Свети Николе, Виница, Берово, Делчево, Пехчево, Пробиштип, Кратово, Македонска Каменица, Илинден, Зелениково, Петровец, Градско, Лозово. Зрновци. Карбинци. Куманово (дел), Ранковце, Старо Нагоричане (дел), Чашка и Чешиново-Облешево

Сега имате избор. На гласачкото ливче сме под реден број  „11“.

Ова се определбите во кои веруваме и се заветуваме дека нема да отстапиме од нивното исполнување. 

Во името на овие определби го повикуваме македонскиот народ и државјаните на Република Македонија да одлучат. Ние ќе се бориме, од Вас и вашата волја зависи дали во тоа ќе успееме!