114 години македонска борба против окупаторите


02.08.2017 | 22:49:57 | Прес Конференции


114 години македонска борба против окупаторите

НДМ, Свеченост по повод Илинден
Скопје, 2-Август 2017

По повод 114 годишнината од Илинденското востание и 114 години македонска борба против окупаторите, Група интелектуалци и граѓани на 2 авуст организира свеченост пред споменикот на Цар Самуил на Плоштад Македонија во Скопје со следната програма:

9:30 - интонирање на химната

9:35 - песната Ми заплакало селото Ваташа

9:40 - 9:55 кратки говори на видни интелектуалци

9:55 - полагање венци со свежо цвеќе пред споменикот на Цар Самуил

10:00- кинење на Договорот за соработка, добрососедство и пријателство меѓу Македонија и Бугарија.