Семакедонска делегација се поклони пред споменикот на основачите на ВМРО во чест на 23 Октомври


23.10.2017 | 22:17:11 | Прес Конференции


Семакедонска делегација се поклони пред споменикот на основачите на ВМРО во чест на 23 Октомври

Народно движење за Македонија, Изјави проф. д-р Јанко Бачев, проф. д-р Стефан Влахов Мицов, Драган Угриновски, Марјан Камиловски, Гоце Делчев Тодев Скопје, 23 октомври 2017

Во чест на големиот празник, денот на македонската револуционерна борба 23 октомври, и 124 години од формирањето на ВМРО, организација која е силно врежана кај секој Македонец, денес, понеделник, 23 октомври, Семакедонска делегација  положи свежо цвеќе пред споменикот на основачите на ВМРО во Скопје.

Делегацијата беше во состав: претседателот на Народно движење за Македонија проф. д-р Јанко Бачев, политичкиот аналитичар проф. д-р Стефан Влахов Мицов, претседателот на Македонското патриотско здружение „Тврдокорни„ Драган Угриновски, претседателот на Македонското конзервативно движење (десница) Марјан Камиловски и претседателот на Независниот полициски синдикат Гоце Делчев Тодев.

Во изјава за јавноста Бачев, Влахов Мицов, Угриновски, Камиловски и Делчев Тодев рекоа: