Новите диверзии на партијата „Погреб за Македонија„ против македонскиот народ


04.04.2018 | 23:56:01 | Колумни


Новите диверзии на партијата „Погреб за Македонија„ против македонскиот народ

Колумна, среда, 4 април 2018, проф. д-р Стефан Влахов Мицов, заменик претседател на Единствена Македонија

ПРЕД ИЗВЕСНО ВРЕМЕ ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА КАЖА ДЕКА МИЦКОВСКИ И НЕГОВИТЕ ФОТЕЛЈАШИ ОД „ПОГРЕБ ЗА МАКЕДОНИЈА“ ЌЕ СЕ ВРАТАТ ВО СОБРАНИЕТО КОГА ЌЕ СЕ ИСПАЗАРААТ СО ЗАЕВИТЕ ФОТЕЛЈАШИ ОД ИСТАТА ПАРТИЈА. Тоа веќе е факт.

На тој начин, партијата „Погреб за Македонија“ во лицето на СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и албанските терористи повторно ќе биде комплетна во Собранието. Комплетна, за да продолжи со уништувањето на македонскиот народ и македонската држава.

Меѓутоа, додека ги чекаа своите „десни“ сојузници,„ левите“ Заевисти и терористите изгласаа во рамките на само една седница 40 закони. По еден на секои 100 секунди - светски рекорд! Со поткрепа на Мицковски нема сомнеж дека веќе ќе се гласат и по 80 закони на седница.

ЗАКОНИ ПРОТИВ МАКЕДОНСКОТО ИМЕ, ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК, ИСТОРИЈА, КУЛТУРА, ЕКОНОМИЈА. ЗАКОНИ КОИ СЕКОЕ УТРО ДВОЕЦОТ БЕЈЛИ-ГАРЕТ ИМ ГИ ДИКТИРААТ НА ЗАЕВ, МИЦКОВСКИ И АХМЕТИ.

За да биде поатрактивно доуништувањето на Македонија, Заев и Мицковски замислиле перформанс. Мицковски спрема недоверба на владата за 10-ти април, а следниот ден е закажана седница за „реформските закони“ на Бејли-Гарет, кои Мицковски призна дека веќе ги усогласил со Заев. Значи додека ВМРО-вските пратеници наводно го бојкотираа Собранието, тие се усогласувале со останатиот дел од фашистичката Хунта.

Перформансот на „Погреб заМакедонија“ ќе продолжи на 12-ти април со нова средба меѓу Коѕијас и бугарашот Димитров. Во суштина, нема големо значење дали некој е бугараш, друг гркоман, трет албанофил. БИТНО Е ДЕКА И ВО ВЛАДАТА, И ВО СОБРАНИЕТО, И ВО ПАРТИЈАТА „ПОГРЕБ ЗА МАКЕДОНИЈА“ СЕ ОДРОДЕНИТЕ МАКЕДОНЦИ. И КАКО ТАКВИ СЕ СЛУГИ НА АНГЛОАМЕРИКАНСКИОТ ФАШИЗАМ. ВО УЛОГАТА НА СЛУГИ И ОДРОДНИЦИ ТИЕ СПОРЕД ДИРЕКТИВАТА НА СВОИТЕ ГОСПОДАРИ МЕНУВААТ ЕДЕН ИДЕНТИТЕТ СО ДРУГ. ЗАШТО НЕМААТ СВОЈ ИДЕНТИТЕТ, МОЖАТ ДА СЕ ПРИЛАГОДУВААТ И СНАОЃААТ ЗАРАДИ ПАРИ.

Зошто е целиот тој перформанс? Затоа што, на 17-ти април ќе имало ИзвештајÂ  на Европаката комисија и предавниците потрчковци сакаат да ја добијат N- тата условна препорака за почеток на преговори со ЕУ, која е во целосен распад. На 18-ти април пак владината и собраниската Хунта ќе имаат инспекција од Хан и Могерини и мора да ги одработат добиените од САД-Сорос-ЕУ пари кои ги направија милионери. СО ЕДНА РЕЧЕНИЦА, ЗАЕВ И МИЦКОВСКИ „МЛАТАТ ПРАЗНА СЛАМА“ КОГА ЗБОРУВААТ ЗА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ДРЖАВА, А ИСТОВРЕМЕНО ДЕЈСТВУВААТ СОСЕМА ПРАГМАТИЧНО ЗА НИВНОТО УНИШТУВАЊЕ. ОД „ПОГРЕБ ЗА МАКЕДОНИЈА“ ВЕЌЕ НЕ МОЖАТ ДА ЈА СКРИЈАТ И СВОЈАТА МЕНТАЛНА НЕДОВЕТНОСТ.

Некој си маргиналец, нарекуван „национален координатор за НАТО“ организира тркалезна маса  „Алтернативи за и на НАТО: интеграција на Република Македонија, политичка реалност, идни решенија и можности“ и отфрла членство на Македонија во Евроазиските сојузи со идиотско образложение. Таму не поставувале услови за зачленување. Нашите ненормални политичари за 27 години навикнаа насекаде да бидат условувани и НЕ МОЖАТ ДА ПРИФАТАТ ДА ИМААТ СЛОБОДЕН ИЗБОР.ТОА Е МЕНТАЛИТЕТОТ НА БРОЈЛЕРОТ РОДЕН ЗА КЛАНИЦА.

Повторното апсење на Јане Ченто и продолжениот притвор за вистинските патриоти од 27 април, јасно покажуваат дека МЕСТОТО НА СИТЕ ВИСТИНСКИ ПАТРИОТИ Е ВО ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА. НИТУ ЕДЕН ПАТРИОТ НЕ МОЖЕ ДА ЧЕКА ПОДРШКА ОД МИЛЕНИКОТ НА ДВОЕЦОТ БЕЈЛИ-ГАРЕТ, МИЦКОВСКИ И НА ПРОДАДЕНИТЕ ДУШИ ОД ВМРО-ДПМНЕ. ТИЕ ГИ ПОДВЕДОА И ГИ НАПУШТИЈА ПАТРИОТИТЕ, А СЕГА ГЛУМАТ НЕКАКВИ „ПРОТЕСТИ“ ВО МАЈ. МЕЃУ ТОА, СЛИЧНО НА СВОЈОТ СИЈАМСКИ БЛИЗНАК ЗАЕВ, МИЦКОВСКИ СЕ ПРЕВРТЕ И ВЕЌЕ ВЕТУВА САМО ЕДЕН ПРОТЕСТ ВО МАЈ.ТАКА СЕ ПРЕВРТЕ И КОГА ТВРДЕШЕ ДЕКА ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ВНЕСЕ ЗАКОН ЗА АМНИСТИЈА ЗА 27 АПРИЛ, А ДЕНЕС ПАК ТВРДИ ДЕКА НИКОГАШ НЕМАЛЕ ТАКВА НАМЕРА.

ЦЕЛТА НА ОБЕДИНЕТАТА ПАРТИЈА „ПОГРЕБ ЗА МАКЕДОНИЈА“ Е ДА ГИ ПОГРЕБЕ ДЕФИНИТИВНО МАКЕДНСКИОТ НАРОД И ДРЖАВА. ЗАТОА АЛТЕРНАТИВАТА Е ЈАСНА: ИЛИ ТИЕ КЕ НЕ ПОГРЕБАТ СИТЕ НАС, ИЛИ НИЕ ЌЕ ГИ ПОГРЕБЕМЕ СИТЕ НИВ.ТРЕТО НЕМА. БОРБАТА ПРОТИВ ФАШИСТИТЕ ПОДКРЕПЕНИ ОД САД, НАТО И ЕУ ЌЕ БИДЕ УСПЕШНА СО МАСОВНОТО УЧЕСТВО НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ВОДЕН НЕ ОД ФЕЈСБУК ПАРТИИ, НЕ ОД ПАРТИИ СО КАЛКУЛАНТСКИ СТАВОВИ, НЕ ОД ВИНОВНИТЕ ЗА ДРАМАТИЧНАТА СОСТОЈБА НА МОМЕНТАЛНО ОКУПИРАНАТА МАКЕДОНИЈА.

ЦЕЛТА НА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА Е ДА ГИ ИСЧИСТИ СИТЕ ПРЕДАВНИЦИ ОД МАКЕДОНСКАТА ЗЕМЈА, СИТЕ КРИМИНАЛЦИ, КАКО И АЛБАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ. ВО МИНАТИОТ ВЕК МАКЕДОНИЈА ПОСЛЕДНА ЈА СОЗДАДЕ СВОЈАТА НОВА ДРЖАВА НА БАЛКАНОТ, ЗАТОА ШТО МАКЕДОНСКИ ОДРОДНИЦИ БАРАА ПОМОШ ОД ЗАПАД НАМЕСТО ОД РУСИЈА. ПРЕСВРТОТ СТАНА КОГА МАКЕДОНСКИТЕ АНТИФАШИСТИ ПОВЕДОА ЗАЕДНИЧКА БОРБА СО РУСИЈА. ОД ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО ДО ДЕНЕС СИТЕ МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИЧАРИ ПОВТОРНО ГЛЕДАА КОН САД, НАТО И ЕУ И ЗАТОА МАКЕДОНИЈА ПАК Е ОКУПИРАНА КАКО ЗА ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА. И ОВОЈ ПАТ СПАСОТ Е ВО РУСИЈА И КОН ТОЈ СПАС ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА ГО ВОДИ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.

СО ДИРЕКТНАТА ИЛИ ИНДИРЕКТНА ПОДКРЕПА НА РУСИЈА ЦЕЛИОТ БАЛКАН БЕШЕ ОСЛОБОДЕН ОД ОСМАНЛИСКАТА ИМПЕРИЈА. АКО НЕ БЕШЕ НАШАТА МАКЕДОНСКА ГЛУПОСТ ДА ГЛЕДАМЕ КОН ЗАПАДОТ, НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ ЌЕ БЕВМЕ ВОДЕЧКАТА СИЛА НА БАЛКАНОТ. ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО ВРАТИ СЈАЈОТ НА МАКЕДОНИЈА ПРЕКУ СТРАТЕШКИ СОЈУЗ СО РУСИЈА И ЧЛЕНСТВО ВО ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА.