Името останува, НАТО оди во џендем, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ наскоро ќе ги снема


15.05.2018 | 23:39:40 | Колумни


Името останува, НАТО оди во џендем, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ наскоро ќе ги снема

Колумна, вторник, 15 мај 2018, проф. д-р Стефан Влахов Мицов, заменик претседател на Единствена Македонија

МЕЃУ НАЈБИТНИТЕ КРАТКОРОЧНИ СТРАТЕШКИ ЦЕЛИ НА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА КОИ ГИ ЗАЦРТАВМЕ ВО ЈАНУАРИ ГОДИНАВА БЕШЕ НЕМЕНУВАЊЕ НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НЕВЛЕГУВАЊЕТО ВО НАТО НА САМИТОТ ВО БРИСЕЛ НА 12-13 ЈУЛИ, ЗАТОА ШТО, НЕ САКАМЕ ПОКРАЈ УНИШТУВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКОТО ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ДА СТАНЕ ТОПОВСКО МЕСО НА САД И НАТО ВО ИДНИОТ СВЕТСКИ СУДИР.

ТАА КРАТКОРОЧНА СТРАТЕШКА ЦЕЛ ДЕФИНИТИВНО Е ОСТВАРЕНА, НЕЗАВИСНО ОД ЗВЕРСКИТЕ НАПОРИ НА ТЕРОРИСТИЧКАТА ВЛАДА И ПОТКРЕПАТА НА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ.

ПОВЕКЕ ПАТИ СМЕ КАЖАЛЕ ДЕКА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЈА КОЈА ГО ОСТВАРУВА ВЕТЕНОТО. ОФИЦИЈАЛНО ЗАЦРТАВМЕ ДЕКА НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО И ВЛЕЗ ВО НАТО И ТОА Е ФАКТ. ЗАТОА ШТО, ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА РАБОТИ АКТИВНО И НА ДОМАШЕН И НА МЕЃУНАРОДЕН ТЕРЕН. ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА Е ДУРИ ТАМУ КАДЕ НИКОЈ НЕ ОЧЕКУВА.

ВО ТАА ПРИЛИКА, ОСТВАРУВАЊТО НА ЦЕЛОСЕН СТРАТЕШКИ СОЈУЗ СО РУСИЈА И ЗАЧЛЕНУВАЊЕТО ВО ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА КОИ ГИ ВЕТУВАМЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, ИСТО НЕ СЕ ГОЛ ЗБОР. НИТУ ПАК НАЈАВЕНИОТ ОД НАС, КРАЈ НА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ, КАКО АНТИМАКЕДОНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ.

ЗОШТО КРАЈ ?

ПРВО, затоа што сите досегашни избори во Македонија БЕА ЛАЖИРАНИ. На македонскиот народ практично му беше одземена слободата на избор преку партиски листи официјално напишани во штабовите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, а во реалноста во амбасадата на САД и на тој начин во листите за пратеници влегуваа македонски одродници, странски шпиони и криминалци. Понатаму, преку оневозможувањето на гласачите да ги отповикаат таквите пратеници. На крај, преку мафијашки собир на подржувачите-гласачи преку КОРИСТЕЊЕ НА ЧЕТРИ ПОТФАТИ. ПРВИОТ е со нагло зголемување на јавната администрација. Во 2006 г. на пример, таа броеше 65 илјади, а во 2015 г. веке 185 илјади како што изјави еврокомесарот Јоханес Хан. Сите тие се присилени да бидат партиски членови или да гласат за моментално владејачката партија. Инаку им следува отпуштање од работа. Со секоја измината година администрацијата се зголемува, затоа што кога СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се менуваат во власта, административците ги менуваат членските книшки, а мора да се задоволат и новите сопартијци на партијата победник. ТАКА ШТО, ПРЕКУ АДМИНИСТРАЦИЈАТА СЕ ОДИ КОН ИЗБОРНА ПОБЕДА. Затоа Груевски се фалеше дека ВМРО-ДПМНЕ има 170 илјади членови (од администрацијата), но кога партијата му беше симната од власт, пред судот во Скопје извлече само 60-70 луге да протестираат. СО ЕДЕН ЗБОР, КАЈ СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ НЕМА ИДЕОЛОГИЈА, НИТУ ПАТРИОТИЗАМ, ТУКУ САМО ИНТЕРЕС. ТИЕ СЕ ФИКТИВНИ ПАРТИИ САМО ЗА ВРАБОТУВАЊЕ. ВТОРИОТ мафијашки потфат е поврзан со бројот на македонските гласачи. Денес во Македонија живеат не повеке од 1.500.000 луѓе иако статистиката вели 2.067 471. Меѓутоа, попис намерно не е направен од 2002 г. Меѓу овие 1.500.000 грагани ако се издвојата малолетниците, ке останат околу 1.300.000 гласачи. Само што, на изборите од 11 декември 2016 г. беа запишани 1.784.416 гласачи. Значи, само од тука има половина милион гласачки фантоми. ТРЕТИОТ мафијашки потфат се пенкалата со кои гласачите го прават својот избор. Тие се такви, што по половина саат заокруженото се самобрише и гласачкото ливче станува невалидно/празно/. ЧЕТВРТИОТ потфат е поврзан со манипулациите во компјутерскиот систем кога се внесуваат резултатите. НА ТОЈ НАЧИН, СЕКОГАШ СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ ДОБИВААТ.

ВТОРО, крајот на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ доаѓа, затоа што целосно се разоткрија како една партија, која краде и го уништува македонскиот народ и македонската држава веке 27 години. Тие заемно си помагаат преку договорениот избирачки систем, преку политиките на вазалство спрема САД, НАТО и ЕУ. Исто така и преку подржувањето на големата невработеност, преку која добиваат подржувачи, а потоа ги вработуваат во јавната администрација. ОД ЦЕЛИОТ БАЛКАН НАЈЛАЖИРАНИ СЕ ИЗБОРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, КАДЕ ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА Е 16 отсто ОД НАСЕЛЕНИЕТО И ЦРНА ГОР  КАДЕ Е 11 отсто За споредба, во Србија администрацијата е 6.5 % од населението, а во Хрватска 2.5 %.

Лагите на Мицковски како наводен опозиционер веке „не држат вода„ и пред најфанатичните приврзаници на ВМРО-ДПМНЕ. Затоа во катастрофална состојба му со општинските комитети на ДПМНЕ, избегнува да прави средби и да ја залажува македонската дијаспора. Но, и во Италија немаше среќа, па итно се врати наводно да бара лидерска сретба пред средбата меѓу Заев и Ципрас на 17 мај.

ВО СУШТИНА, СРЕДБАТА НА 17 МАЈ КЕ БИДЕ ОКРИВАЊЕТО НА ЗА ЗАЕВ Â МИЦКОВСКИ САКА ТОА ДА ГО УБЛАЖИ. ВО СПРОТИВНО, НЕМАШЕ ДА НАЈАВУВА НЕКАКОВ ПРОТЕСТ ЗА 2-3 ЈУНИ, А СЕГА ДА СЕ НУДИ ЗА ЛИДЕРСКА СРЕДБА. ОД ДРУГА СТРАНА И ЗАЕВ КЕ ГО УБЛАЖУВА САМОТОКРИВАЊЕТО СО ДОАЃАЊЕТО ТЕРЕЗА МЕЈ НА 18 МАЈ ВО СКОПЈЕ КОЈА ВЕЌЕ И САМАТА СТАНА ЗА ПОТСМЕВ ВО ЕВРОПА.

Политичките аутсајдери заедно се спасуваат. На местото на Мицковски, на средби со општинските комитети оди номенклатурната фаца Николоски, кој сака да се пензионира како функционер и пратеник од ВМРО-ДПМНЕ. Слично на Мицковски, овој забеган тип веќе најави „Наш партнер не е Москва, наши партнери се Брисел, Лондон и Вашингтон„ и го подржуваше протерувањето на рускиот дипломат од Македонија. Со такви шалабајзери, окупаторот Бејли ќе ја враќа ВМРО-ДПМНЕ на власт по провалијата на Заев. Не е потребно да се спомнува од која дупка беше извлечен Љубчо Георгиевски за претседател на ВМРО-ДПМНЕ и премиер. Родениот во Скопје Груевски едвај завршил економија во филијалата на Битолскиот универзитет во Прилеп. Според сајтот на Машинскиот факултет, Мицковски пак магистрирал и докторирал таму кај татко му проф. Иван Мицковски, потоа станал асистент на татко си, а во објавените 5 учебни помагала СЕКОГАШ е коавтор на татко му. Партиската книшка му овозможи да стане генерален директор на ЕЛЕМ и да мечтае за премиер по телепортирањето на Заев во Брисел. КАКО ШТО ВЕЛИ САМИОТ МИЦКОВСКИ: „МАТЕМАТИЧКИ ПРЕЦИЗНО„.

ВО СУШТИНА, НИТУ 60-ТЕ ОСТАНАТИ (ПО ПОВЛЕКУВАЊЕТО НА КОМАНДАНТОТ ШИПТАР) СОВЕТНИЦИ НА ЗАЕВ, НИТУ МЕДИУМСКИТЕ НАПОРИ НА СДСМ-ОВСКИТЕ И ВМРО-ВСКИТЕ ОЛИГОФРЕНИ, НИТУ ТЕРОРИСТИЧКАТА ВЛАДА И НЕЈЗИНИОТ БЕЗБЕДНОСЕН ДОДАТОК ЌЕ БИДАТ ДОВОЛНИ ДА ЈА СПАСАТ ПОЛИТИЧКАТА МАФИЈА ВО МАКЕДОНИЈА ОД ЦЕЛОСНА КАТАСТРОФА И ПОГИБЕЛ. И ГОСПОД НЕМА ДА ГИ ПОМИЛУВА, ЗАТОА ШТО СЕ САТАНИСТИ И АНТИХРИСТИ.