42087371_2233992253584946_5181010059798249472_o

Давид против Голијат

Sep 22 2018
(0) Comments

Реакција, сабота, 22 септември 2018, Драган Угриновски координатор на Кризниот штаб против референдумот

ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ВОДИ НЕРАВНОПРАВНА БОРБА, ВО СЕКОЈ СМИСОЛ, НО СЕКАДЕ ДАВИД ПОБЕДУВА.

,,МАКЕДОНИЈА#БОЈКОТИРА,, ИМА ЕДЕН АВТОБУС, ХУНТАТА КОРИСТИ ПОВЕЌЕ ОД 100 АВТОБУСИ.

,,МАКЕДОНИЈА БОЈКОТИРА, КОРИСТИ СКРОМНИ ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ДОНИРАНИ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ПАТРИОТИ ОД ДИЈАСПОРАТА, ДОДЕКА ХУНТАТА КОРИСТИ МИЛИОНСКИ СУМИ ОД БУЏЕТО, НАРОДНИ ПАРИ, ПАРИ ОД СОРОС, ЕУ И НАТО.

,,МАКЕДОНИЈА#БОЈКОТИРА,, ЈА БОЈКОТИРААТ И ,,МЕДИУМСКИТЕ ПРОСТИТУТКИ,, ПО НАЛОГ НА ХУНТАТА ВО УСЛОВИ КОГА ХУНТАТА ГО ИМА ЗАВЗЕМЕНО СЕВКУПНИОТ МЕДИУМСКИ ПРОСТОР.

НЕ СЕ ДОЗВОЛУВА НИТУ ЕДЕН БИЛБОРД ДА СЕ ПОСТАВИ ОД СТРАНА НА ,,МАКЕДОНИЈА#БОЈКОТИРА,, А ОД ДРУГА СТРАНА ХУНТАТА ИМА ПОСТАВЕНО ИЉАДНИЦИ БИЛБОРДИ НИЗ СКОПЈЕ И НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА.

,,МАКЕДОНИЈА#БОЈКОТИРА,, ОДИ НА ТЕРЕН ОД СЕЛО ВО СЕЛО, ОД ГРАД ВО ГРАД СО ЕДЕН АВТОБУС, ДОДЕКА ХУНТАТА СО АВТОБУСИ СИ НОСИ ПУБЛИКА ДА ПОКАЖЕ ПОСЕТЕНОСТ НА НИВНИТЕ МИТИНЗИ. НО ЏАБЕ ИМ Е СЕ КОГА СЕКОГАШ ИМААТ ПОМАЛА ПОСЕТЕНОСТ ВО ОДНОС НА ,,МАКЕДОНИЈА#БОЈКОТИРА,,

НА СЕКОЕ ПОЛЕ ДАВИД ГО ПОБЕДУВА ГОЛИЈАТ

ЗАТОА НЕКА ЗАПАМЕТАТ СИТЕ:

МАКЕДОНИЈА БИЛА, Е , И ЌЕ БИДЕ!

МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ!

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!

МАКЕДОНИЈА БОЈКОТИРА!

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА