113

Атанасов: Бришењето на Македонците е нелегално, тоа ќе се поништи, Македонските работи се библиски

Jan 29 2020
(0) Comments

Интервју, Единствена Македонија
Живко Атанасов, Координатот на Задграничните комитети на Единствена Макеоднија во Швајцарија и претседател на Заедницата на македоснките друштва во Швајцарија

Координаторот на Задграничните комитети на Единствена Македонија за Швајцарија и претседател на Заедницата на македонските друштва во Швајцарија, Живко Атанасов, имаше интервју за ТВ Алфа. Во разговорот Атанасов зборуваше за животот на нашинците во Швајцарија како и за актуелните случувања во Татковината. Нашинците во Швајцарија не го прифаќаат срамното предавство со бришење на се што е македонско. Се што е направено во Македонија е против уставот, законите и против човечките права и сето тоа ќе се поништи – потенцираше Атанасов.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, среда, 29 јануари 2020

image_print