115 (фб)

ТВ Телма, МЦМС и агенцијата М-проспект да се извинат за лажните анкети за референдумот

Oct 09 2018
(0) Comments

Единствена Македонија најостро го осудува односот на власта кон ТВ Телма, МЦМС, агенцијата М-проспект и нивното купување за правење лажни анкети за референдумот.

Резултатите од референдумот покажаа дека сите анкети што ги правеа и промовираа заедно платеничките ТВ Телма, Меѓународниот центар за меѓународна соработка и Агенцијата М-проспект биле лажни и по нарачка на власта.

Атанаса Кировски од Телма, Александар Кржаловски од МЦМС и агенцијата М-проспект која е во служба на СДСМ уште додека беа во опозиција, а дури Заев своевремено на двапати има добиено наменска награда од нив за т.н. најуспешен менаџер во југоисточна Европа, мора веднаш да се извинат за специјалната војна што ја водеа со лажни анкети пред референдумот на 30 септември.

Да се потсетиме, ТВ Телма, МЦМС и агенцијата М-проспект направија неколку анкети пред референдумот и прогнозираа излезност од високи 66,4 отсто, испадна во реалноста само 36,89 отсто иако и овој процент на ДИК е проблематичен или со промашување од цели 30 проценти.

Се виде дека бојкотот на референдумот ништо не може да го спречи. Процесот тргна, храбро, решително и во интерес на народот, бидејќи, македонскиот народ и поголем дел од граѓаните не сакаат членство во НАТО и промена на името, идентитетот, историјата и традицијата на македонскиот народ.       

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, вторник, 9 октомври 2018  

image_print