Погубната подршка на американците прави од шиптарите шерифи кои не фермаат устав и закони

Единствена Македонија изразува сочуство до семејството на младиот комита Никола Саздовски, кој, на кукавички и подмолен начин беше претепан до смрт од поулавените шиптарски банди кои станаа наше секојдневие по улиците на Скопје.

Нацијата е во жалост и шок по убиството на Саздовски, на вистината мора да и погледнеме во очи. Бесмилосното дивеење на убијците на Саздовски е само поводот, а причините треба да ги бараме во погубната политика на американската амбасада во Скопје која тргнувајќи од погубните американски интереси во регионот направи од шиптарското малцинство во земјата монструми и шерифи кои толку се осилија што не фермаат устав и закони.

Јавноста е сведок дека во Македонија во бројни случи нема било каква одговорност за сторителите само затоа што се шиптари и миленичиња на менторот од „Калето„ кој го користи шиптарското население во регионот за своите античовечки вредности.

„Калето„ создаде ситуација законите во Македонија да важат за сите, освен за шиптарите, кои, дури, постојано бараат права кои не одговараат на нивното цивилизациско ниво.        

Доколку е за утеха, доаѓаат поинакви околности во Македонија кои ќе доведат до запирање на опасната тенденција Македонците се повеќе да се третираат како граѓани од втор ред во сопствената држава и законите подеднакво да важат за сите.                 

Единствена Македонија, македонскиот народ и поголем дел од граѓаните се силно убедени дека спречувањето на ваквите немили настани ќе дојде само доколку се отстранат причините кои набргу и реално ќе бидат отстранети, со што, во Македонија најпосле ќе се гарантира личната сигурност и безбедност на секој нејзин лојален припадник.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, вторник, 10 јули 2018