f15

Лажни амандмани на 8-те пратеници за лажна надеж како алиби за огромната одговорност

Nov 02 2018
(0) Comments

Денеска во Собранието 8-те одметнати и уценети пратеници со ефтини трикови се обидоа да се исперат од срамот со некакви нивни уставни амандмани со кои се подобрувал капитулантскиот договор со Грција.

Всушност, 8-те одметнати пратеници во очајнички обид да прикажат во јавноста дека не издржале за наше добро и дека ги штителе националните интереси иако македонскиот народ и поголем дел од граѓаните на 30 септември порачаа дека не сакаат промена на името и членство во НАТо и ЕУ.

За кои амандмани зборуваат 8-те пратеници кога тие се напишани во СДСМ и затоа токму Заев експресно изјави дека ги прифаќа. Она што е содржано во три од четирите нивни амандмани веќе е содржано и во предавничкиот договор со Грција и наводните амандмани на 8-те пратеници се само наменско замајување на народот. Во целата оваа наменска игра битно е да се спомне само четвртиот амандман во кој е предвиден непристојниот пазар – формирање на собраниско тело за помирување кое во суштина значи слобода за обвинетите пратенции во замена за гласање за промена на Уставот и бришење на сешто е македонско!

Значи, вистината е една: оние 8 пратеници кои се одметнаа и гласаа за уставната ревизија носат огромна одговорност во историјата!

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, петок, 2 ноември 2018

Медиуми:

А1 он

Макфакс

Точка

Тајм

Вести

Дејли

Грид

image_print