Фотографија

Единствена Македонија: Заев да не се плаши да одговара на прашања и од вонпарламентарните партии

Sep 11 2020
(0) Comments

Единствена Македонија ја поздравува агилноста на Зоран Заев да ги прикажува во јавноста состојбите во земјата според свое наоѓање преку исцрпно одговарање на пратенички прашања во Собранието, а синоќа на Македонската телевизија и преку одговарање на прашања од уредници на медиуми во земјата.

Затоа, Единствена Македонија силно го охрабрува Заев сега да определи термин да одговара на прашања и од вонпарламентарните партии.

Веруваме Заев ќе се сложи дека сето ова е во функција на натамошно усовршување на демократијата дотолку повеќе што и вонпарламентарните партии се активни чинители во политичкиот живот и носат одговорност за состојбите во земјатам заради што е потребно пренесување на барањата и на гласачите на вонпарламентарните партии преку поставување на прашања до Заев.

Зоран Заев нема зошто да се плаши и вонпарламентарните партии да му поставуваат прашања, се разбира, доколку навистина е определен да работи чесно и искрено во интерес на народот.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, петок, 11 септември 2020

Медиуми:

Македонски весник

Макфакс

Скопје 1

Весник

А1 он

Вечер

24 Инфо

Утрински весник

Грид

Тајм

Вести

image_print