115 (фб)

Единствена Македонија ја доби битката за името

Apr 24 2018
(0) Comments

Единствена Македонија ја известува јавноста дека ја доби битката за името на партијата откако надлежен орган ја запиша партијата во регистарот на политички партии со назив: Единствена Македонија.

Да потсетиме, Народно движење за Македонија на седницата на Централниот комитет од 21 јануари годинава донесе одлука партијата да настапува со назив: Единствена Македонија.

Меѓутоа, надлежните органи повеќе од три месеци го одбиваа барањето за упис на новиот назив: Единствена Македонија, и притоа се бараше од името на партијата да се избрише зборот „Македонија“.

Како и да е, Единствена Македонија функционира со целосен правен капацитет.

Воедно, го охрабруваме македонскиот народ, како што го одбранивме името на партијата, ќе го одбраниме и името на државата, бидејќи, новата легална власт на Единствена Македонија има план преку четирите меѓународно правно-признати механизми кои и стојат на располагање на Македонија, да го вратиме името – Република Македонија во Обединетите нации.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, 24 април 2018

Медиуми:

А1 он

Макфакс

Фокус

Вечер

Весник

Точка

Пинг

Медиа 24

Македонски медиа сервис

Тајм

Грид

Дејли

image_print