14

Единствена Македонија до власта и амбасадорите: Престанете да лажете дека Преспанскиот договор не може да се поништи

Feb 01 2020
(0) Comments

Власта на Зоран Заев и одредени амбасадори во Скопје мора да се во очај што во изминатите денови водат силна медиумска кампања дека Преспанскиот договор не може да поништи и дека тоа е завршена работа.

Ја информираме јавноста да го заборави ова. Договорот за промена на името со кој се брише името, идентитетот, историјата и традицијата на македонскиот народ е ништовен според меѓународното право. Значи, потребно е само да дојде народна власт со определба за поништување на преспанскиот договор.

Новата легална власт на Единствена Македонија која доаѓа веќе се завети пред Природата, Господ, Македонскиот народ и државјаните на Република Македонија дека антимакедонските договори ќе бидат поништени. Планот и визијата за поништување се дадени во Платформата насловена како „Битка за Македонија која веќе три месеци се дели низ Македонија во 100.000 примероци од тимот предводен лично од претседателот на Единствена Македонија.

Новата легална власт на Единствена Македонија ќе ја почитува волјата на народот од референдумот на 30 септември 2018 дека не сака во ЕУ и НАТО и промена на името и ќе ја придружи Македонија во сојузи и меѓународни организации согласно волјата на македонскиот народ и државјаните на Република Македонија.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, сабота, 1 февруари 2020

image_print