115 (фб)

Дивјаштвото во театарот е уште една потврда оти законите важат само за Македонците, а не и за Албанците

Nov 27 2019
(0) Comments

Поминаат пет дена од вандализмот и дивеењето на албанска навивачка група во театарот на државна сметка, а јавноста со неверување гледа како надлежните органи се плашат да го расчистат овој немил настан во кој се познати инспираторите, организаторите и извршителите.

Марионетската влада е збунета и уплашена и формира некаква комисија за испитување на демолирањето на театарот, со што, директно гази по законите во државата, наместо органите на прогонот да го расчистат случајот по службена должност.

Единствена Македонија на повеќе наврати ја информираше јавноста за случаи во кои законите во државата важат само за Македонците, а не и за Албанците. Дури, припадниците на албанското малцинство толку се охрабрени што на отворена сцена не фермаат Устав и закони и едноставно со наменски соопштенија на навивачката група дури и се заебаваат со надлежните органи, со што продолжуваат со опасни провокации, а државните органи сето тоа само немо го посматраат.

Македонија ќе оди напред само кога законите ќе важат за сите. Единствена Македoнија кажува директно и јасно – ние сме во политиката да ги бркаме таквите кои Македонците во сопствената држава ги направија граѓани од втор ред.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, среда, 27 ноевмри 2019

Макпрес

image_print