Бачев: На овој тажен ден се заветив, а Митрополитот Агатангел изрази самоподржаност, се сложивме за поништување на антимакедонските договори

Изјава, Единствена Македонија
проф. д-р Јанко Бачев, претседател на Единствена Македонија
Скопје, сабота, 11 јануари 2019

Претседателот на Единствена Македонија по повод 11 јануари денот на капитулацијата на Македонија и средбата со Митрополитот Повардарски г. Агатангел рече: 

-“11 јануари е тажен и срамен ден за Македонија. Не е само тажен ден за Македонија, туку е и ден на срам за Зоран Заев, Радмила Шеќеринска и Никола Димитров, бидејќи заедно на овој ден лани го избришаа името, идентитетот, историјата и традицијата на македонскиот народ. Но, ништо не е готово. Со Митрополитот Повардарски г. Агатангел се состанувам три пати. На овој тажен ден се заветив, а тој изрази самоподржаност. Се сложивме дека е потребно поништување на антимакедонските договори. Затоа, на изборите ја бараме првата шанса за Единствена Македонија. Тоа може да биде и последната шанса за Македонија“ – потенцираше Бачев!

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, сабота, 11 јануари 2019