Бачев: Заев си го виде раатот во политиката, брише се што е македонско и трупа големо богатство од позиција на власт

Изјава, Единствена Македонија
проф. д-р Јанко Бачев, претседател на Единствена Македонија
Скопје, недела, 2 јуни 2019

Претседателот на Единствена Македонија Јанко Бачев за денешната изјава на Зоран Заев дека не влегол во политиката да си гледа раат а по повод двете години од неговата влада, во изјава за медиумите рече:

– „Марионетскиот премиер Зоран Заев го избриша името, идентитетот, историјата и традицијата на македонскиот народ. За време на двегодишното владеење на Заев во земјата владее безаконие, криминал и корупција каде Заев и врхушката околу него трупат енормни богатства од позиција на власт.

Илустративен е примерот со првите двајца луѓе во владата, премиерот и вице премиерот. Зоран Заев од позиција на премиер си зема лиценца за бизинис со дрога кој со семејните бизниси му носи годишна заработка од 100 милиони евра и Кочо Анѓушев кој секој ден го фаќаат со тендери за неговите фирми богатејќи се врз грбот на народот. Патем и самиот Заев го призна ова кога на последниот ТВ дуел на „Само вистина“ со Христијан Мицковски кажа дека фирмите на Заев плаќаат по десетина милиони евра данок годишно, што според даночните стапки значи дека остварува годишна добивка од 100 милиони евра.

Марионетскат власт во Скопје купена и контролирана од странски центар избриша се што е македонско и на раат го пљачка народот оти ужива заштита на украденото од своите странски газди од НАТО кои не ги интересира грабежот туку сакаат само марионети кој верно ќе им служат во геноцидниот проект за уништување на македонскиот народ.

Зоран Заев си го виде раатот во политиката, избриша се што е македонско и натрупа големо богатство од позиција на власт. Една од првите задачи на новата народна власт на Единствена Македонија која доаѓа е да расчисти со националното злосторство и економска диверзија врз македонскиот народ, одговорност мора да има“ – истакна Бачев.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, недела, 2 јуни 2019

Медиуми:

А1 он

Скопје 1

Макпрес

Тајм

Вести

Дејли

Грид