115 (фб)

Али Ахмети потврди дека Албанците бараат права кои не одговараат на нивното цивилизациско ниво

Nov 28 2019
(0) Comments

Претседателот на ДУИ Али Ахмети во денешната изјава по повод одбележувањето на Денот на албанското знаме рече дека нема ништо спорно во тоа што албански навивачи прославуваа во Македонскиот народен театар и притоа со вандализам и дивјаштво го демолираа театарот.

Произлегува дека дивјаштвото и вандализмот се  вредности за Ахмети. Со изјавата на Ахмети конечно паднаа маските за албанското малцинство кое низ годините постојано бара и добива дури и права кои не одговараат на нивното цивилизациско ниво. Но, ова можеби и не е толку опасно по македонските национални интереси отколку фактот што 30 години ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ им се лигават на албанските партии за гола власт.

Од друга страна и марионетската влада во Скопје е збунета и уплашена и формира некаква комисија за испитување на демолирањето на театарот, со што, директно гази по законите во државата, наместо органите на прогонот да го расчистат случајот по службена должност.

Македонија ќе оди напред само кога цивилизациските вредности ќе допрат до сите нејзини државјани. Новата легална власт на Единствена Македoнија која доаѓа ќе спроведе посебни едукативни програми за цивилизациско воздигнување.

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Скопје, четврток, 28 ноември 2019

image_print