18

(ВИДЕО) МВР лаже, акцијата за откривање на атентатот врз Глигоров е укината

Oct 04 2019
(0) Comments

Изјава, Единствена Македонија
проф. д-р Јанко Бачев, претседател на Единствена Македонија
Скопје, петок, 4 ноември 2019

Претседателот на Единствена Македонија по повод 24 годишнината од обидот за атентат врз поранешниот македонски претседател Киро Глигоров, во изјава за јавноста на конкретен начин покажа дека МВР ја лаже јавноста, а до смрта го лажеше и Глигоров дека се работи на атентатот иако оперативната акција „Автомобил„  е укината, и токму поради неработењето, истрагата никогаш не била блиска ниту до мотивите, ниту до извршителите?  

image_print