Фото 6

Бачев: Ќе спречиме федерализација

Jul 01 2020
(0) Comments

Прес конференција, Коалиција „Никогаш сверена – само Македонија“
проф. д-р Јанко Бачев, претседател на Единствена Македонија
Скопје, среда, 1 јули 2020

– „Ова е нашата платформа насловена како ‘Битка за Македонија’, која се дели во 100 илјади примероци. Во неа има 10 стратешки определби во која се нашиот план и визија за Македонија. Една од нашите определби е Република Македонија Унитардна држава со една државна власт на нејзината територија. Територијата на Република Македонија е недделива и неотуѓива и без можност за нејзино дезинтегрирање во било какви единки. Ветувам дека ќе ја оствариме оваа определба, бидејќи Македонија е нашата татковина , Република Македонија е нашиот дом. Онака како што се бориме за нашите домови ќе се бориме и за Македонија“.

Медиуми:

Макфакс

А1 он

Вечер

24 Вести

Центар

Скопје 1

Весник

Независен

Вечер прес

Утрински весник

Охрид 1

Тајм

Грид

image_print