187

ЌЕ РАЗБЕРЕ ЛИ ВМРО-ДПМНЕ ДЕКА ЗАЕДНИЧКИ ПРОТИВНИК ТРЕБА ДА НИ БИДЕ ЗАЕВ!?

Nov 24 2018
(0) Comments

Реакција, сабота, 24 ноември 2018, Драган Угриновски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија и претседател на МПЗ Твродокорни

МАКЕДОНИЈА Е НАПАДНАТА ОД НАДВОРЕШЕН НО БОГАМИ И ОД ВНАТРЕШЕН НЕПРИЈАТЕЛ КОЈ МНОГУ ДОБРО ОДРАБОТУВА ЗА ПАРИ И ПОЗИЦИИ.

МАЛКУ ЌЕ СЕ НАВРАТАМ НАНАЗАД, СИТЕ КОИ МЕ СЛЕДАТ И ПРАТАТ НА ФБ И КОИ ГИ ЧИТААТ МОИТЕ КОЛУМНИ И РЕАКЦИИ, МНОГУ ДОБРО ЌЕ ГО РАЗБЕРАТ И ОВА ШТО СЕГА ЌЕ ГО НАПИШАМ.

МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ПОКАЖА ДЕКА НЕ Е ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО И СЕ ШТО Е МАКЕДОНСКО, ТОА ГО КАЖА И НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ПОКАЖА ДЕКА НЕ Е И ЗА НАТО СО САМИОТ ФАКТ НА НЕИЗЛЕГУВАЊЕТО НА ОРГАНИЗИРАНИТЕ НАТО ЖУРКИ.

НО И ПОКРАЈ СЕ, ХУНТАТА И ВНАТРЕШНИОТ НЕПРИЈАТЕЛ КОИ ОДРАБОТУВААТ ЗА НАДВОРЕШНИОТ НЕПРИЈАТЕЛ НЕ ЈА ПОЧИТУВААТ ВОЉАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, ТУКУ УПОРНО ТЕРААТ СПРОТИВНО.

ЗОШТО ТЕРААТ СЕ ЗНАЕ, КОРУМПИРАНИ СЕ И УЦЕНЕТИ ЗАТОА Е ТОА ТАКА.

Е СЕГА ТУКА СЕ НАЈДЕ СВЕСЕН НАРОД КОЈ СЕ САМООРГАНИЗИРА ПРЕКУ ЗДРУЖУВАЊЕ ВО ДВИЖЕЊА КАКО ШТО СЕ ,,МАКЕДОНИЈА-БОЈКОТИРА,, А СЕГА КАКО ,,МАКЕДОНИЈА-БЛОКИРА,,.

ТАКИТЕ ЗДРУЖУВАЊА НА ХУНТАТА И НИВНИТЕ СОРАБОТНИЦИ ИМ ПРЕЧАТ И НЕ БИРААТ НАЧИН И СРЕДСТВА КАКО БИ ГИ РАСКАРАЛЕ И РАСТУРИЛЕ.

НА ОДРЕДЕНИ СТРУКТУРИ НАЈПОВЕЌЕ ИМ ПРЕЧИ ПАРТИЈАТА ,,ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА,, ИМ ПРЕЧИ ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ОД ДЕМОКРАТСКАТА ФРАКЦИЈА НА ВМРО-ДПМНЕ, ИМ ПРЕЧИ ЖАРЕ ОД „ХРИСТИЈАНСКО БРАТСТВО„ ИМ ПРЕЧИ ОЛУМЧЕВ ОД „МАКЕДОНИУМ“ КОИ СЕ ВО ДВИЖЕЊЕТО ,,МАКЕДОНИЈА-БЛОКИРА ПА УДИРААТ НАЈПОВЕЌЕ ПО НИВ.

ЗОШТО? ЗАТОА ШТО ТИЕ ИМААТ КАПАЦИТЕТ ДА ИМ ГО ПРЕВЗЕМАТ ЧЛЕНСТВОТО И ВОДСТВОТО.

СТРАВОТ ОД ПРИМАТОТ И ГУБЕЊЕ НА ТЛОТО ПОД НОЗЕТЕ СЕГА ВМРО-ДПМНЕ НАЈПОВЕЌЕ РАБОТИ НА РАЗНЕБИТУВАЊЕ .

МЕЃУТОА, ВО ОВИЕ СУДБОНОСНИ МОМЕНТИ ЗА ТАТКОВИНАТА, ВМРО-ДПМНЕ ТРЕБА ДА РАЗБЕРЕ ДЕКА ЗАЕДНИЧКИ ПРОТИВНИК НИ Е МАРИОНЕТСКАТА ВЛАСТ НА ЗАЕВ! ПРАВИ ГОЛЕМА ГРЕШКА СЕКОЈ ВО ВМРО-ДПМНЕ ДОКОЛКУ МИСЛИ ДЕКА СО ИЗБРКАНИТЕ ОД СДСМ КОИ ГИ ПУШТААТ НА НАМЕНСКИ МИТИНЗИ ЌЕ ГИ БРАНИМЕ НАЈВИСОКИТЕ НАЦИОНАЛНИ И ДРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ. НЕ! САМО ПАТРИОТСКИТЕ СИЛИ СПЛОТЕНИ И ЕДИНСТВЕНИ ЌЕ ДОЈДЕМЕ ДО ЦЕЛТА.

ЗАТОА ВО ВМРО-ДПМНЕ ДА ПРЕСТАНАТ ДА ПРЕВЗЕМААТ И ПЛАЌААТ ЛУЃЕ ОД ТИПОТ НА ПОРАНЕШНИ СДС- ОВЦИ КОИ КЕ ПЛУКААТ И ПИШУВААТ СЕ И СЕШТО, НАДЕВАЈЌИ СЕ ДЕКА ЌЕ СИ ГО ЗАДРЖАТ ЧЛЕНСТВОТО, НАПРОТИВ СО ТИЕ ПОСТАПКИ УШТЕ ПОЛОШО ПРАВАТ НА СЕБЕ СИ КАКО ПАРТИЈА И УШТЕ ПОЛОШО ЗА МАКЕДОНИЈА.

,,МАКЕДОНИЈА БЛОКИРА,, ЌЕ ЈА ЗВРШИ СВОЈАТА МИСИЈА ПОБЕДНИЧКИ, КАКО ШТО ПОБЕДИ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ СО БЛОКОТ ,,МАКЕДОНИЈА- БОЈКОТИРА“.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!

ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!