fotosss

Угриновски за најновата лага на Заев со која си поигрува со судбините на луѓето

Sep 15 2018
(0) Comments

Обраќање, сабота, 15 септември 2018, Драган Угриновски, член на Извршниот комитет на Единствена Македонија и претседател на МПЗ Тврдокорни

НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ НА ФИНТИТЕ НА ХУНТАТА, НЕ БИРААТ СРЕДСТВА И НАЧИНИ КАКО ДА ВЕ ИЗЛАЖАТ, САМО ДА ВЕ ПРИДОБИЈАТ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ДА ГЛАСАТЕ НА РЕФЕРЕНДУМОТ.

ЕВЕ ЈА НАЈНОВАТА ЛАГА НА МАРИОНЕТСКАТА ВЛАСТ ВО СКОПЈЕ. ВО ЕДНА МАЛА ОПШТИНА СЕ НАПИШАНИ 600 РЕШЕНИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ИСТИТЕ ГИ ВРБУВААТ ДЕКА ЌЕ ИМ ГО ДАДАТ РЕШЕНИЈАТА ПО ЗАВРШЕНОТО ГЛАСАЊЕ НА 30 СЕПТЕМВРИ.

КОЈА ЛУДОСТ, ВО ТАА ОПШТИНА НЕМА ТОЛКУ РАБОТНИ МЕСТА, НЕМА ФИРМИ НЕМА НИШТО. КАКО ДА СЕ УТЕПАНИ ОД ГОСПОД ЛУЃЕТО ОД ЕДНА СТРАНА, А ОД ДРУГА СТРАНА СИ ИГРААТ СО СУДБИНИТЕ НА ТИЕ ЛУЃЕ.

ВПРОЧЕМ, ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ СТЕ ПРИЈАВЕНИ ВО ФОНДОВИТЕ ЗА ПЕНЗИСКО И ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ КАКО НОВОВРАБОТЕНИ И ТАМУ ЌЕ ВИДИТЕ ДЕКА ТАМУ НЕМА НИКАВИ ПРИЈАВИ ЗА ВАШЕ ВРАБОТУВАЊЕ.

ЗАТОА, МАКЕДОНЦИ, НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ, ОВА СЕ ФАЛСИФИКАТ РЕШЕНИЈА САМО ДА ВЕ НАВЛЕЧАТ НА ТЕНОК МРАЗ, ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ДА ГЛАСАТЕ, А ВЕДНАШ ПОТОА СЕ ФРЛААТ РЕШЕНИЈАТА ВО КАНТИТЕ ЗА ЃУБРЕ. ДА САКАЛЕ И ДА МОЖЕЛО, ОДАМНА ЌЕ ВЕ ВРАБОТЕЛЕ.

ЗАТОА , НЕ БИДЕТЕ НАИВНИ И НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ, НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ НА НИШТО ШТО ХУНТАТА ЌЕ ВИ КАЖЕ, БИДЕЈЌИ ДОСЕГА СЕ ШТО КАЖАА ИЗЛАЖАА. ЕДИНСТВЕНО ТАА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА ЈА УКИНАА , АМА УШТЕ 100 ДРУГИ РАБОТИ МУ НАКАЧИЈА НА ГРБОТ НА НАРОДОТ ДА СИ ЈА ОПРАВДААТ ТАА ТАКСА.

ВЛОГОТ ИМ Е ГОЛЕМ, ИМААТ МНОГУ ПАРИ ЗЕМЕНО ЗА ИМЕТО ДА ГО СМЕНАТ, ЗАТОА СЕ И СЕШТО ЌЕ ПРОБААТ САМО ДА ЈА ЗАВРШАТ НИВНАТА МИСИЈА.

ИНАКУ, АКО НЕ ЈА ЗАВРШАТ, ЌЕ ГОРАТ ВО СОПСТВЕНИОТ ОГАН ШТО ГО ЗАПАЛИЈА.

МАКЕДОНЦИ, ДА НЕ ИМ ДОЗВОЛИМЕ ДА ГО СМЕНАТ ИМЕТО, ДА ГИ СПРЕЧИМЕ ДА РАСПРОДАВААТ СЕ ШТО Е МАКЕДОНСКО.

ЗАТОА БОЈКОТИРАЈТЕ, СЕДЕТЕ ДОМА, ВО ДОМОТ НЕ СМЕЕ НИКОЈ ДА ВИ ВЛЕЗЕ ДА ВЕ ВОЗНЕМИРУВА, ТОА Е ВАША ПРИВАТНОСТ, СО ЗАКОН ЗАГАРАНТИРАНО.

НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ И НА НИВНИТЕ ЗАКАНИ,  ДА МОЖЕА ЌЕ СТОРЕА, ТИЕ САМО ЛААТ, А НИЕ ЌЕ ИМ ПУШТИМЕ НЕКА СЕ ИЗЛААТ, А ПО 30 СЕПТЕМВРИ ЌЕ МОРА ДА СИ ОДАТ.

МАКЕДОНИЈА КЕ ОПСТОИ, МАКЕДОНИЈА ЌЕ ПОСТОИ,

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ 

МАКЕДОНИЈА#БОЈКОТИРА

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА