56 (1)

Силата е во единството

Apr 12 2018
(0) Comments

Колумна, Панче Жежовски, член на ИК на Единствена Македонија, четврток, 12 април 2018

Само единствено и сложно семејство куќа градат, само единствен и сложен народ стабилна држава градат, само стабилна и единствена конструктивна партиска опција може да биде иднината на еден народ и држава во која ќе владеат индивидуалните права и слободи на секоја единка и професионалноста на секоја институција не зависно дали е од областа на културата, здравството, судството, војската, полицијата, законодавен дом, партија…

Кога сме веќе кај партиите, слободно можеме да кажеме дека НДМ – сега ребрендирана во ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА не е ниту измислена ниту случајна.

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА е производ на потребата од конструктивна опција-партија која се наметна како неопходна да застанеме на патот на ГРОБАРНИТЕ ПАРТИИ ВМРО-ДПМНЕ и СДС, кој се претворија во погребално злосторничка асоцијација за уништување на се што е македонско, извршувајќи ги наредбите на болните умови од НАТО софистицираната терористичка организација и ЕУ Вавилонската gay блудница на кој им е цел да не разнебитат до исчезнување како народ и држава, за што, како контра производ се наметна потребата за обединување и спас за Македонија во ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА.

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА следејќи и анализирајки ги сите настани и случувања, одлучно се стави во одбрана на македонскиот народ и сите народности кој живеат во неа за излегување од хаотичната состојба во која денес се наоѓаме. Сведоци сме како при очи не прават слепи, при уши не прават глуви, при здрав разум не прават далтонисти, прикажувајки ни го црното за бело, а белото како црно, доведувајки не до лудило и безумие. Сакаат да не стават во друштво на безумните gay хомосексуалци кој менуваат полови органи како божемна перспективна иднина, под услов, да се откажеме од традиционалните историски вредности, како на пример, менувањето на име и вера.

Наспроти сите овие глупости кој ни ги сервираат гробарите на владеачката криминална хунта, ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА преспективата ја гледа во ЕВРОАЗИСКАТА ОРИЕНТАЦИЈА и братскиот РУСКИ народ каде што ни нудат сигурна социјално-економска перспектива, побогата и посреќна иднина во сите сфери на секојдневното културно и општествено живеење и творење како македонски народ со сопствена историја, која не прави горди и посилни како Македонци.

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА не се плаши од секојдневните административно-технички глупости кои ни ги сервираат гробарите на Македонија. Чесниот македонски народ веќе ги препознава и разликува патриотите наспроти предавниците, чесните наспроти криминалците, секојднево од ден на ден бројот на симпатизери и членови е се помногу броен кој се определуваат за ЕВРОАЗИСКАТА ОПИЕНТАЦИЈА и братскиот РУСКИ народ со што ке ставиме и крај на криминалните дејствија во сите сфери на живеење и творење.

Потребен е и НАРОДЕН СУД за судење на сите кои го опљачкаа целиот народен имот кој од работниците беше изграден, а разграбано од новопечените газди со криминалната приватизација, со што, сето украдено ќе им биде одземено и вратено на граѓаните како единствено носители на државотворноста.

image_print