187

Редно беше да се отворат картите

Oct 02 2018
(0) Comments

Реакција, вторник, 2 октомври 2018, Драган Угриновски координатор на Кризниот штаб против референдумот „Македонија – Бојкотира“, и член на Извршниот комитет на Единствена Македонија

КОЈ ШТО СТОРИ ВО ПОБЕДАТА НА БОЈКОТОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ!?

ПОСЛЕ БИТКАТА СЕ ЈАВИЈА МНОГУ ГЕНЕРАЛИ!

СИТЕ ОНИЕ КОИ ИЗИГРАВАА ФБ ПАТРИОТИ, СИТЕ КОИ СИ СЕДЕА ПО КАФИЧИ ИЛИ ДОМА ОД КРЕВЕТ НА ТВИТЕР???

ИМАШЕ И ТАКВИ ОДРЖАА ЕДЕН ПРЕСС И НАПРАВИЈА ПРОСЛАВА ДЕМЕК СЕ ЗАСЛУЖНИ, ПА ЗАКУПУВААТ ПРОСТОР ДА НЕМОЖАТ ЗАСЛУЖНИТЕ ДА ПРОСЛАВАТ.

ИМАШЕ И ТАКВИ СО ЕДНО ВИДЕО СИ ГО ВРТЕА НИШТО ДРУГО .

ИМАШЕ И ТАКВИ КОИ НЕМАА СТАВ ЦЕЛО ВРЕМЕ И МИНУТ ДО 12 ЧАСОТ, КОГА ВИДОА ДЕКА РЕФЕРЕНДУМОТ НЕМА ДА УСПЕЕ ПОЧНАА ДА ГИ ПОКАЖУВААТ РОГОВИТЕ , ДЕМЕК ТИЕ СЕ ЗАСЛУЖНИ А ГИ НЕМАШЕ НИКАДЕ 3 МЕСЕЦИ И СE ДРЗНАA ДА ТИЕ КОИ ЛАВОВСКИ СЕ БОРЕА ДА ГИ НАРЕКУВА ФЕКАЛИИ.

ИМАШЕ И ТАКВИ ШТО ЛАЖНО СЕ ПРЕСТАВУВАА ДЕКА КИСНЕЛЕ ПО СЕЛА СО МЕСЕЦИ, А НЕ МРДНАЛЕ ОД СКОПЈЕ.

ТРЕБА ДА СЕ ЗНАЕ ВИСТИНАТА, ДОСТА СО ЛАГИ,

ЕДИНСТВЕНО ,,МАКЕДОНИЈА#БОЈКОТИРА,, 20 ДЕНА НЕПРЕКИНАТО БЕШЕ НА ТЕРЕН, ОД ГРАД ВО ГРАД ОД СЕЛО ВО СЕЛО, ЈА КАЖУВАШЕ ВИСТИНАТА, БЕШЕ СО НАРОДОТ. И ПОКРАЈ БОРБАТА СО ВНАТРЕШНИОТ И НАДВОРЕШНИОТ НЕПРИЈАТЕЛ, ИЗВОЈУВА ПОБЕДА.

НО ПОБЕДАТА СИ ЈА ПРЕПУШУВААТ ДРУГИ, СМЕШНО, ИСТОРИЈАТА СЕ ПОВТОРУВА КАКО 1991, КАКО 2001 ТАКА И СЕГА, НО ДА ВИ КАЖАМ СОНЧОГЛЕКТКИ И ПРОФИТЕРИ НЕМА ДА МОЖЕ ПОВЕЌЕ ТАКА, ВО СЛЕДНАТА КОЛУМНА ЌЕ ВЕ ПИШАМ ЈАВНО СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ. 

МИ ТЕЖИТЕ МЕНЕ, И ТЕЖИТЕ НА МАКЕДОНИЈА ПОСТОЈАНО ДА СЕ ПРИКАЧУВАТЕ КАКО ПРИКОЛКИ, ДРУГ ДА РАБОТИ ВИЕ ДА СЕ ШЛЕПАТЕ.

ПОСТОЈАНО ,,МАКЕДОНИЈА # БОЈКОТИРА,, БЕШЕ СЛЕДЕНА ОД СИТЕ СТРАНСКИ МЕДИУМИ, НО ЗАТОА ДОМАШНИТЕ ,,МЕДИУМСКИ ПРОСТИТУТКИ,, ГИ БОЈКОТИРАА ПО НАЛОГ НА ЗАЕВ И ХИДРОМИЦКО.

НАЈГОЛЕМИОТ СТРАВ ИМ БЕШЕ ДЕКА ПАРТИЈАТА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА БЕШЕ ЧЛЕНКА ВО ДВИЖЕЊЕТО КАДЕ БЕА 72 ОРГАНИЗАЦИИ ПОТПИСНИЦИ.

НО И ПОКРАЈ СИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ, ПРОБЛЕМИ И СОПКИ ОД СВОИТЕ, УСПЕАВМЕ ДА ПОБЕДИМЕ.

БЛАГОДАРАМ ДО СИТЕ КОИ ДАЛЕ ДОПРИНОС ЗА ИЗВОЈУВАНАТА ПОБЕДА, НО СЕКОЈ ТРЕБА ДА БИДЕ РЕАЛЕН КОЛКУ СТОРИЛ И КОЛКУ ДАЛ, ДА НЕ ГО МАРГИНАЛИЗИРА ОНОЈ КОЈ ДАЛ ПОВЕЌЕ.

МАКЕДОНИЈА # БОЈКОТИРА

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА