187

Последен повик!

Dec 21 2018
(0) Comments

Повик, петок, 21 декември 2018, Драган Угриновски координатор на „Македонија-Блокира„

МАКЕДОНИЈА УМИРА, МАКЕДОНИЈА Е ПРЕД ПОСЛЕДНАТА ВОЗДИШКА, АКО НЕ И СЕ ДАДЕ КИСЛОРОД ДА ДИШИ УМИРА, УМИРА ЗАТОА ШТО НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЕ САКАМЕ ДА И ПОМОГНЕМЕ, НЕ САКАМЕ ДА И ПОДАДЕМЕ РАКА ДА ЈА ИЗВАДИМЕ ОД БЕЗДНАТА ВО КОЈА Е ВТУРНАТА ОД СТРАНА НА ПРЕДАВНИЦИТЕ И ПРОФИТЕРИТЕ.

АКО ИМА МАКЕДОНЦИ, АКО ИМА ПАТРИОТИ, МАКЕДОНИЈА ЌЕ СЕ СПАСИ, ВО СПРОТИВНО ЌЕ УМРЕ, НИКОЈ ПОТОА НЕ ЌЕ МОЖЕ ДА ЈА ПОВРАТИ НАЗАД. ЌЕ ОСТАНЕ ВО БЕЗДНАТА И НИКОГАШ НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕ.

ЗАТОА ВЕ ПОВИКУВАМ СИТЕ МАКЕДОНЦИ, СИТЕ ПАТРИОТИ ВРЕМЕ Е ДА И ПОМОГНЕМЕ НА НАШАТА МАКЕДОНИЈА ДА СЕ СПАСИ, ДА ЈА ИЗВЛЕЧЕМЕ ОД БЕЗДНАТА ВО КОЈА Е ВТУРНАТА.

ЗА ШТО СЕ РАБОТИ:

ЕВЕ ЈА ВИСТИНАТА, ВО ПАРЛАМЕНТОТ СЕ НАКОТИЛЕ ПРЕДАВНИЦИ И ПРОФИТЕРИ, БРОЈКАТА Е СТАСАНА ДО 91 ПРАТЕНИК КОИ ЌЕ ГЛАСААТ ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ.

СЕДНИЦАТА ЗА ФИНАЛНА РАСПРАВА И ГЛАСАЊЕ Е ЗАКАЖАНА НА 09.01.2018.

 ЛАГА Е ДЕКА ЌЕ СЕ ДЕБАТИРА ДО 15.01.2018.

СЕ ЌЕ СЕ ЗАВРШИ НА 09.01.2018. СО ГЛАСАЊЕ.

ЗАТОА:
МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ, МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТИ БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ, ТОА СЦЕНАРИО НА ХУНТАТА ТРЕБА ДА СЕ СПРЕЧИ.

ИМЕТО ДА СЕ СПАСИ ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ, ДРУГИ РЕШЕНИЈА ПОВЕЌЕ НЕМА.

РЕШЕНИЕТО Е НАРОД.

НАРОД НА УЛИЦА.

50.000 НАРОД НА УЛИЦА ПРЕД СОБРАНИЕ Е СПАСОТ. ДРУГО НЕМА.

ЗАТОА: ИЗЛЕЗЕТЕ МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ, МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТИ, НА 09.01.2019. МОРА ДА ГИ СПРЕЧИМЕ .

АКО ИМА НАРОД, ИМА ПАТРИОТИ ПРАТЕНИЦИ КОИ ЌЕ НИ СЕ ПРИКЛУЧАТ, КОИ ЌЕ ГО НАПУШТАТ СОБРАНИЕТО, ЌЕ ДОЈДАТ СО НАС.

АЈДЕ, МАКЕДОНЦИ, АЈДЕ ПАТРИОТИ, ДА ГО КАЖЕМЕ И НИЕ ФИНАЛНИОТ ЗБОР, ДЕКА МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!

ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!