izbori

Повик за Македонија

Jul 05 2018
(0) Comments

Колумна, четврток, 5 јули 2018, Драган Угриновски, член на Извршниот комитет на Единствена Македонија и претседател на МПЗ Тврдокорни

НИЕ ТРГНАВМЕ , КАРАВАНОТ ТРГНА, ВИЕ МАКЕДОНЦИ ТРЕБА САМО ДА НЕ СЛЕДИТЕ.

ДА НИ ДАДЕТЕ ПОДРШКА И ВЕТАР ВО ГРБ, ДА УСПЕЕМЕ ЗАЕДНО ДА СПАСИМЕ СЕ ШТО МОЖЕ ДА СЕ СПАСИ ОД ОНА ШТО ЗАЕВ СО ХУНТАТА УНИШТИ И УНИШТУВА.

ВЕ ПОВИКУВАМ ВАС МАКЕДОНЦИ И СИТЕ ШТО ЈА САКАТЕ И ПОЧИТУВАТЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДА НИ СЕ ПРИДРУЖИТЕ ВО МИСИЈАТА ЗА СПАС НА МАКЕДОНИЈА.

ДА ДАДЕТЕ СВОЈ ДОПРИНОС ВО МИСИЈАТА ЗА СПАС НА УСТАВНОТО ИМЕ, ДА ГО БОЈКОТИРАМЕ ЕВЕНТУАЛНИОТ РЕФЕРЕНДУМ И ДА СПРЕЧИМЕ ДА СЕ НАПРАВАТ ФАЛСИФИКАТИ САМО КОРУМОИРАНИТЕ ДА УСПЕАТ ДА СЕ ОПРАВДААТ ПРЕД УЦЕНУВАЧИТЕ.

ИМАМЕ МОЌ, ЗНАЕЊЕ И СИЛА ДА ГО СТОРИМЕ ТОА, ДА ГО ОДБРАНИМЕ ИМЕТО И ДА ГИ КАЗНИМЕ ПРЕДАВНИЦИТЕ И КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЧАРИ КОИ НЕ ЗНААТ ШТО Е СВЕТО ОСВЕН ПАРИТЕ.

ПАРТИЈАТА ,,ПОГРЕБ ЗА МАКЕДОНИЈА,, СОСТАВЕНА ОД ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ Е ТОЛКУ УПЛАШЕНА, ОД СТРАВОТ ШТО ГО ИМААТ, СЕ ПОВЕЌЕ СЕ ЗАПЛЕТКУВААТ И ТОНАТ ВО БЕЗДНАТА ОД КОЈА НЕМА ВРАЌАЊЕ.

ПРАЌААТ ПРОВОКАТОРИ КОИ ЌЕ ИСЦЕНИРААТ ПРОБЛЕМ, НО ПРОЧИТАНИ СЕ ВО НИВНИТЕ НАМЕРИ И НИЕ НА ТОА ИМ ВОВЕДОВМЕ КОНТРА МЕРКИ, ПА НЕКА ПРОБААТ.

НЕ ДОЗВОЛУВААТ ,,МЕДИУМСКИТЕ ПРОСТИТУТКИ,,  ДА ДАДАТ БИЛО КАКОВ ПРИЛОГ НА ТВ. НО И ТУКА ГИ ПОБЕДИВМЕ, ПОРТАЛИТЕ , НАШИТЕ СЛЕДБЕНИЦИ, НАШИТЕ ЧЛЕНОВИ ПОСТОЈАНО ГИ СПОДЕЛУВААТ АКТИВНОСТИТЕ КОИ ГИ ИМАМЕ, И СО ОТВОРАЊЕТО НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ НА ЈУТУБЕ ДИРЕКНО ВО ЖИВО.

ДОДЕКА ЈА ПИШУВАМ ОБЈАВАВА МИ СТИГНА ВЕСТ ЗА ГЛУПОСТА ШТО ЈА ПРАВИ ХУНТАТА СПРЕМА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ, 7 ЛУЃЕ ОСУДЕНИ НА 81 ГОДИНА ЗАТВОР, ПА СЕ ПРАШУВАМ НОРМАЛНИ ЛИ СЕ, А ХИДРОМИЦКО ДИЛУВА И ПОНАТАКА СО НИВ.

ЗАПАМЕТЕТЕ СО ТАА ПОСТАПКА САКААТ ДА ГО ИСПЛАШАТ НАРОДОТ, И ВРШАТ ПРИТИСОК И ПСИХОЛОШКА ТОРТУРА, ЗА КРАЕН ЕПИЛОГ РЕФЕРЕНДУМ.

БЕЗ СТРАВ МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ , ШТО НЕ СМЕ ПРЕЖИВЕАЛЕ ПА И ОВА ЌЕ ПРОЈДЕ, НО ШТО ПОТОА ХУНТО ???

ВЕ УВЕРУВАМ ДЕКА ЌЕ ЈА ПОБЕДИМЕ ,,ПОГРЕБ ЗА МАКЕДОНИЈА,,

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА