187

Македонско обединување?!

Oct 29 2018
(0) Comments

Колумна, понеделник, 29 октомври 2018, Драган Угриновски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија и претседател на МПЗ Твродокорни

МАКЕДОНСКО ОБЕДИНУВАЊЕ ЌЕ СЕ СЛУЧИ, КОГА МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА ЌЕ СЕ ОБЕДИНИ.

КАКО ???

ВО ПАРТИЈАТА ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА НАПРАВИВМЕ ТЕМЕЛНА АНАЛИЗА ЗОШТО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЕДИНИ , СПЛОТИ, И ДОЈДОВМЕ ДО ЗАКЛУЧОК ДЕКА ПРИЧИНАТА ПОКРАЈ ДРУГОТО СЕ ПАРИТЕ.

ЗАТОА БИ ЈА ЗАМОЛИЛ ДИЈАСПОРАТА ДА НЕ СЕ РАСФРЛА СО ПАРИ ПО РАЗНО РАЗНИ ЗДРУЖЕНИЈА, ОРГАНИЗАЦИИ И СЛИЧНО.

ПРИЧИНА, АКО ПАРИТЕ ЗАВРШУВААТ НА ТОЈ НАЧИН НИКОГАШ НЕМА ДА ИМА МАКЕДОНСКО ОБЕДИНУВАЊЕ ТУКУ МАКЕДОНСКО РАЗИДУВАЊЕ.

СЕКОЈ КОЈ ДОБИЛ ПАРИ ВЛЕЧЕ ДА БИДЕ ОН ВОДАЧ, НИКАКО ЕГОТО ДА МУ ПРОРАБОТИ ДЕКА МОЖЕ ДРУГ ДА ВОДИ.

ЗНАМ ДЕКА СЕ ПУШТАНИ ПАРИ НА РАЗНИ ОРГАНИЗАЦИИ, ЛИЧНОСТИ, ЗДРУЖЕНИЈА, БЛОКОВИ И АСОЦИЈАЦИИ.

СИТЕ ТИЕ ВЛЕЧАТ ДА БИДАТ ГЛАВНИ И НЕ СЕ СЛОЖУВААТ ОКОЛУ ОБЕДИНУВАЊЕТО.

ЗАТОА БИ ЈА ЗАМОЛИЛ ДИЈАСПОРАТА ДА ПОМОГНЕ.

ДА НЕ ПУШТА ПАРИ НА НИКОГО СЕ ДОДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ НЕ СЕ ОБЕДИНИМЕ ВО ЕДНА ЦЕЛИНА.

ДА ГО ЗАТВОРАТ ВЕНТИЛОТ И ДА НЕ ПУШТААТ ПАРИ НА НИКОГО СЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ОБЕДИНИМЕ.

ТОА Е ЕДЕН ОД ГЛАВНИТЕ РАЗЛОЗИ.

СО ПАРИТЕ СЕ ЧУВСТВУВААТ ПОМОЌНИ ОД ДРУГИТЕ.

ТОА Е ТОЈ МАКЕДОНСКИ СИНДРОМ

ЗАТОА ВЕ МОЛАМ ДИЈАСПОРО САМО ТАКА МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ.

КОГА ЌЕ СЕ ОБЕДИНИМЕ , ТОГАШ НА ЕДНО МЕСТО СО ВАШ ПРЕСТАВНИК ОД ДИЈАСПОРАТА МОЖЕТЕ ФИНАНСИСКИ ДА ГИ ПОМОГНЕТЕ АКТИВНОСТИТЕ.

ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА РАЗБИРАЊЕТО.

ЗНАМ ДЕКА НА НЕКОГО ОВОЈ ПРЕДЛОГ ЌЕ МУ ПРЕЧИ И МОЖЕБИ ЌЕ МЕ КЛЕВЕТИ И ПЦУЕ БИДЕЈЌИ Е НАУЧЕН ГОДИНИТЕ НАНАЗАД ДА ЦИЦА ОД ДИЈАСПОРАТА ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, НО МОРА ОД НЕКАДЕ ДА СЕ ПОЧНЕ.

МАКЕДОНЦИ ОБЕДИНЕТЕ СЕ

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА