Кој ја продава Македонија, нема право на живот во неа

Sep 21 2018
(0) Comments

Колумна, сабота, 22 септември 2018, проф. д-р Стефан Влахов Мицов заменик претседател на Единствена Македонија

НЕМА ДРУГ ПРИМЕР ВО СВЕТСКАТА ИСТОРИЈА КАКО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, КАДЕШТО САМО ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ ПОМИНУВААТ  НАЈГОЛЕМИТЕ УБИЈЦИ НА ЧОВЕШТВОТО КАКО ШЕФОВИТЕ НА НАТО СОЛАНА, РОБЕРТСОН И СТОЛТЕНБЕРГ, СПРЕМАЧИТЕ НА НОВАТА СВЕТСКА ВОЈНА МАЈК ПЕНС, ЏЕЈМС МАТИС, АРОН ВЕС МИЧЕЛ ОД САД; АНГЕЛА МЕРКЕЛ, УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЈН ОД ГЕРМАНИЈА; НИВНИТЕ ПОДРЖУВАЧИ ОД ЕУ И НИВНИТЕ МАРИОНЕТИ ОД БАЛКАНОТ ХАН, МОГЕРИНИ, КАРЛ БИЛД, АЛЕН РО РОА, ВОЛФГАНГ ИШИНГЕР, КРИСТОФЕР ГАЈД, РОБЕРТ ГЕЛБАРД, ДАЈМОНД ВИЛСОН, МИХАИЛ РОТ, КУРЦ,ТЕРЕЗА МЕЈ, ДИМИТАР БУШАТИ И Т.Н. МЕЃУ НИВ НЕМА НИТУ ЕДЕН СО СЛАВЈАНСКО ПРЕЗИМЕ, ЗАТОА ШТО СИТЕ СЕ АНГЛОСАКСОНСКИ ЧОВЕЧКИ ИЗРОДИ, НЕПРИЈАТЕЛИ НА СЛОВЕНСТВОТО ОД ПРЕД 1000 ГОДИНИ.

ГОСТИ НА ТАА БАНДА НА АМЕРИКАНСКИОТ АЛИ БАБА (СВЕТСКИОТ ЦИОНИЗАМ) И 40-ТЕ РАЗБОЈНИЦИ СЕ ЗАЕВИТЕ ОДРОДНИЦИ, КРИМИНАЛЦИ И ХУНТАЏИИ. ШТО БАРА ВО МАКЕДОНИЈА ОВОЈ КАРАВАН ОД ЛЕШИНАРИ, КОЈ ПЛАЧЕ ЗА НОВ НИРНБЕРШКИ ПРОЦЕС? ОД КАДЕ МАКЕДОНИЈА СТАНА ТОЛКУ БИТНА ЗА РАЗБОЈНИЦИТЕ ОД ЦЕЛ СВЕТ, ТА САКААТ ДА НЕ УНИШТАТ КАКО МАКЕДОНСКИ НАРОД И МАКЕДОНСКА ДРЖАВА? ЗОШТО ЗА МАСОВНО КУПУВАЊЕ ПОЛИТИЧАРИ, ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ, УМЕТНИЦИ, МУЗИЧАРИ СЕ ИСТУРААТ ТОЛКУ ПАРИ, КОЛКУ БЕА ФРЛЕНИ ЗА ПУЧОТ ВО УКРАЈНА ВО 2014?

ЗОШТО Е ТОЛКУ ГОЛЕМ ИНТЕРЕСОТ КОН ЕДНА МАЛА, САМО ДВАМИЛИОНСКА МАКЕДОНИЈА?

ЗАТОА ШТО, МАКЕДОНИЈА Е САМО ПОЧЕТОКОТ НА ТОА, ШТО ГО ЗАМИСЛУВААТ СВЕТСКИТЕ УБИЈЦИ. НЕ БЕШЕ ГЛУП ПОЕТОТ АЦО ШОПОВ, КОГА ПРЕД 48 ГОДИНИ НАПИША:  „МАКЕДОНИЈА Е СУДБИНА НА СВЕТОТ, СВЕТОТ Е СУДБИНА НА МАКЕДОНИЈА“.

ЦЕЛТА НА САД, НАТО И ЕУ Е ПРЕКУ УСПЕШЕН РЕФЕРЕНДУМ НА 30 СЕПТЕМВРИ ДА РЕШАТ ИСТОВРЕМЕНО НЕКОЛКУ ПРАШАЊА:

  • ПРЕКРСТУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА ВО СЕВЕРНА, СО БРИШЕЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ И МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА. ИСТОВРЕМЕНО СО ПРЕКРСТУВАЊЕТО ЌЕ ВЛЕЗЕ ВО СИЛА И ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ, СО ШТО МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ЦЕЛОСНО СЕ УНИШТИ
  • ПРЕКРСТУВАЊЕТО Е ПОВРЗАНО СО ЧЛЕНСТВО ВО НАТО, ЗА ДА МОЖЕ ТАА ВЕЌЕ ФАКТИЧКИ УНИШТЕНА ДРЖАВА ДА СТАНЕ АМЕРИКАНСКИ ПОЛИГОН КАКО КОСОВО. ЗАТОА УШТЕ ПРЕД РЕФЕРЕНДУМОТ ВО КРИВОЛАК СЕ ПОДГОТВУВА РАСПОРЕД ЗА НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ.

МОМЕНТАЛНО НА БАЛКАНОТ АМЕРИКАНСКИ НУКЛЕАРНИ БАЗИ ИМА ВО РОМАНИЈА (ПРЕФРЛЕНИ РАКЕТИ ОД ТУРЦИЈА) И БУГАРИЈА. НУКЛЕАРНИ РАКЕТИ СЕ СПРЕМААТ ЗАИНСТАЛИРАЊЕ ВО АЛБАНИЈА, ХРВАТСКА И СЛОВЕНИЈА, КОИ СЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО, А ОДЛУКАТА ЗА НИВНОТО РАСПОРЕДУВАЊЕ Е САМО НА САД.

ПО ПОГРОМОТ ВО МАКЕДОНИЈА ЌЕ СЛЕДИ ОКУПАЦИЈА НА СРБИЈА И НА РЕПУБЛИКА СРПСКА. ПОТСЕТЕТЕСЕ ЗА ОСМАНЛИСКАТА ИНВАЗИЈА НА БАЛКАНОТ ВО XIV ВЕК. ЦЕЛТА Е ЦЕЛИОТ БАЛКАН ДА СЕ ТРАНСФОРМИРА ВО НУКЛЕАРНА БАЗА ПРОТИВ РУСИЈА ЗА СПРЕМАНАТА ВОЈНА. РУСКИОТ ОДГОВОР ЌЕ ГИ ИЗБРИШЕ ОД ЗЕМЈАТА СИТЕ ТУКАШНИ НАРОДИ И СО ТОА АНГЛОСАКСОНСКИОТ ЦИОНИЗАМ ДОБИВА ДВЕ РАБОТИ:

А).   ГИ КОРИСТИ СЛОВЕНСКИТЕ НАРОДИ КАКО ТОПОВСКО МЕСО НАМЕСТО ДА ДАВА СВОИ ЖРТВИ ПРОТИВ РУСИЈА

Б).  ГО ЛИКВИДИРА ЦЕЛОТО СЛОВЕНСТВО (НУКЛЕАРНИ БАЗИ ИМА И ВО ЧЕШКА И СЛОВАЧКА), ШТО Е ЗАЦРТАНА ЦЕЛ

ПРЕКУ ЦЕЛОСНОТО ЛИКВИДИРАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА, И ПРЕД СВЕТСКАТА ВОЈНА, САД И НАТО ЌЕ ДОБИЈАТ УШТЕ ДВЕ РАБОТИ:

А).   ЌЕ ГИ ЗАДОВОЛАТ АЛБАНИЈА, БУГАРИЈА И ГРЦИЈА СО ДЕЛОВИ ОД МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА, ЗА ДА ГИ ПРИДОБИЈАТ И НИВ КАКО УШТЕ ПОВЕРНИ ВАЗАЛИ

Б).    ПОТОА ПРЕКУ НУКЛЕАРНИТЕ БАЗИ ТАМУ, ЌЕ ГИ НАПРАВИ И НИВ ТОПОВСКО МЕСО, А НИВНИТЕ ДРЖАВИ МАРСОВСКИ КРАТЕРИ

ШТО ПЕЧЕЛИ ЗАПАДНА ЕВРОПА ОД УНИШТУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА?

  • СЕ ОСТВАРУВА НЕЈЗИНИОТ ПЛАН ЗА ЗАВРШУВАЊЕ НА „МАКЕДОНСКОТО ПРАШАЊЕ“ КОЕ ИЗГЛЕДАШЕ ЗАВРШЕНО ПО БАЛКАНСКИТЕ И ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА,НО РУСИЈА ВО ВРОТАТА СВЕТСКА ВОЈНА ГО СРУШИ ТОЈ ПЛАН.
  • ПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКА ДРЖАВА И НА МАКЕДОНСКИ НАРОД СО АВТЕНТИЧНО ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ ГО РУШИ ЗАПАДНОЕВРОПСКИОТ МИТ ЗА ХЕЛЕНСКАТА (ГРЧКАТА) ОСНОВА НА ЕВРОПСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА, КОЈ Е УТВРДЕН ПРЕД ДВА ВЕКА. И НЕМА ЕВРОПА, КОЈА ИМА 500 МИЛИОНИ ДА ЈА МЕНУВА СВОЈАТА ВЕШТАЧКА ИСТОРИЈА ЗАРАДИ 2 МИЛИОНА МАКЕДОНЦИ. ЗАТОА НА НЕА И ОДГОВАРА ТИЕ ДА ГИ СНЕМА, НАЈДОБРО И КАКО МЕМОРИЈА, И БИОЛОШКИ.

КРАТКО КАЖАНО, НА 30 СЕПТЕМВРИ И ВРЕМЕТО ПО ТОЈ ДАТУМ СЕ РЕШАВА И ДРЖАВНОТО И ФИЗИЧКОТО ПОСТОЕЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. И НЕ САМО НА НАРОДОТ И ДРЖАВАТА, ТУКУ СУДБИНАТА НА ЦЕЛИОТ БАЛКАН. ЗА ЖАЛ, СВЕТСКИТЕ УЗУРПАТОРИ И ЛИКВИДАТОРИ ТОА ГО СФАЌААТ ПОДОБРО ОД НАС. ЗАТОА МОМЕНТАЛНО МАКЕДОНИЈА Е ЦЕНТАР НА АНГЛОСАКСОНСКАТА ШПИОНАЖА, ЗАТОА СЕКОЈДНЕВНО НИ ДОАЃААТ ФАШИСТИ И НЕОНАЦИСТИ СО ПРОПАГАНДА ДА СЕ САМОУКИНЕМЕ ЗАРАДИ ПОДОБАР ЖИВОТ ПО СМРТТА.

МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА ВО СВЕТОТ ОДЛИЧНО ЈА СФАКА ДРАМАТА ПРЕД НАС: ДА БИДЕМЕ ИЛИ ДА НЕ БИДЕМЕ, ЗАТОА ШТО ТИЕ СЕ СВЕДОЦИ НА ПОДГОТВЕНИТЕ ПЛАНОВИ ВО ДРЖАВИТЕ ВО КОИ ЖИВЕАТ: САД, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА, КАНАДА, ЕУ. ЗАТОА СЕКОЈДНЕВНО ДОБИВАМ ЖЕСТОКИ ПОРАКИ КАКО ТИЕ ОД МАКЕДОНСКИОТ ПАТРИОТ ИЛИЈА АНДОНОВ ОД МЕЛБУРН:

„СЕГА СИЛНО УДРЕТЕ ПО ТОА ЃУБРЕ БУГАРСКО ОД ДПМНЕ ЦЕЛОСНО ДА СЕ РАЗОБЛИЧИ НАМЕРАТА ЗА ПРИКРИЕНО ПРЕДАВСТВО ОТИ СО ПОДРШКА НА ГЛУПОТО ЧЛЕНСТВО НА ДПМНЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЌЕ УСПЕЕ И ТОА ЃУБРЕТО ОД ДПМНЕ ЌЕ СИ ГИ ИЗМИЕ КРИМИНАЛНИТЕ РАЦЕ. ВТОРО, НАТЕРАЈТЕ ГО ТОЈ ИДИОТОТ ШТО СЕ НАРЕКУВА ПОГЛАВАР КОНЕЧНО ДА СЕ ИЗЈАСНИ БОЈКОТИРА ИЛИ ПОДРЖУВА. АКО ПОДРЖУВА, СОБЛЕЧЕТЕ МУ ЈА МАНТИЈАТА И ПО МОЖНОСТ СО ГОЛ ГАЗ УДРЕТЕ МУ КЛОЦИ ВО ПРАВЕЦ ЗА СОФИЈА“.

АНТИДРЖАВНАТА ХУНТА ВО МАКЕДОНИЈА И НЕЈЗИНИТЕ ПЛАТЕНИ ГОМНАРИ ВО МЕДИУМИТЕ И ЕСТРАДАТА УШТЕ НЕ МОЖАТ ДА СФАТАТ ДЕКА ЗА НИВ ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ПОВЕЌЕ МЕСТО. НЕ ПОЛИТИЧКО, ТУКУ МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ. ЗА САМОСТОЈНА МАКЕДОНИЈА СЕ ПРОЛИВАЛЕ РЕКИ КРВ И НЕМА ШАНСА ИЗРОДИ ОД СЕКАКОВ ВИД ДА НАПРАВАТ ТОА ШТО 2800 ГОДИНИ НЕ УСПЕАЛЕ СТРАНСКИ ОСВОЈУВАЧИ И ДОМАШНИ ПРЕДАВНИЦИ: ДА ГО УНИШТАТ МАКЕДОНСКИОТ ДУХ.

ЗАЛУДЕН НИ Е ЖИВОТОТ И СИТЕ ЛАЖНИ ВЕТУВАЊА ВО СВЕТ ВО КОЈ НЕМА ДА ИМА МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНИЈА!