35238495_477590226031493_6905105233441980416_o

Започна специјална војна против обединувањето, но, семакедонски отпор ќе има

Oct 28 2018
(0) Comments

Колумна, недела, 28 октомври 2018, Драган Угриновски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија и претседател на МПЗ Твродокорни

СПЕЦИЈАЛНА ВОЈНА ЗАПОЧНА ЗА ЦЕПКАЊЕ НА СИЛАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

МАКЕДОНЦИ ОСВЕСТЕТЕ СЕ , РАЗБЕРЕТЕ ДЕКА АКТУЕЛНИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ОД ВЛАСТА ВЕ МАНИПУЛИРААТ ПРЕКУ СВОИТЕ САТЕЛИТИ.

НИВНАТА ЦЕЛ Е МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ДА НЕ СЕ ОБЕДИНИ, ВО СПРОТИВНО АКО СЕ ОБЕДИНИ ТИЕ ЌЕ МОРА ДА СИ ОДАТ ОД ПАРЛАМЕНТОТ, БИДЕЈЌИ ЌЕ ДОЈДАТ НОВИ СИЛИ.

ЗАТОА ПУШТААТ КОЕ КАКВИ ЕМИСАРИ , САТЕЛИТИ И ПАРТИСКИ ВОЈНИЦИ, КОИ СЕ ПРЕСТАВУВААТ ЗА ПАТРИОТИ И ФОРМИРААТ И ГЛУМАТ ГРУПИ ЗА ОТОР КОИ БИ ГО КРШЕЛЕ МОРАЛОТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.

ТОА ГО РАБОТАТ ПАРТИИТЕ КОИ СЕ ПЛАШАТ ДА НЕ ГО ИЗГУБАТ МЕСТО ВО ПРАТЕНИЧКИТЕ КЛУПИ ПОД РАКОВОДСТВО И БУДНО ОКО НА БЕЈЛИ ПРЕКУ НЕГОВИТЕ ПОСЛУШНИЦИ.

ЗАТОА МАКЕДОНЦИ ВНИМАВАЈТЕ НА ЗАДКУЛИСНИТЕ ИГРИ,

ЗНАМ КЕ РЕЧЕТЕ НЕ ЗНАЕТЕ КОМУ ДА ВЕРУВАТЕ, ДЕКА Е КАША ПОПАРА.

НО ЗАПАМЕТТЕ САМО ТИЕ ШТО НЕ БИЛЕ ВО ВЛАСТА ОВИЕ 27 ГОДИНИ СЕ ЧИСТИ, ДРУГОТО Е СЕ ЗАМЕШАНО ВО РАЗНО РАЗНИ КРИМИНАЛИ И ЗАДКУЛИСНИ ИГРИ.

МАКЕДОНЦИ , ВЕРУВАЈТЕ МИ , НЕМА ДА ВЕ ИЗНЕВЕРАМ СО ИНФОРМАЦИИ, СЕКОГАШ ЌЕ БИДАМ ТРАНСПАРЕНТЕН И СО ФАКТИ.

ЗНАМ ДЕКА НЕКОЈ КОЈ БИЛ ВО НЕКОЈА ОД ПАРТИИТЕ КОИ СЕ ВО ЗАКОНОДАВНИОТ ДОМ, СЕ УШТЕ СЛЕПО ИМ ВЕРУВААТ, НЕКОИ СЕ РАЗОЧАРАНИ, НЕКОИ СЕ ЧУВСТВУВААТ ПРЕДАДЕНИ ,НО ЌЕ ВЕ ЗАМОЛАМ ПРЕД БИЛО КАКВА ОДЛУКА ДА ДОНЕСЕТЕ ДВАПАТИ ДОБРО РАЗМИСЛЕТЕ, РАЗМИСЛЕТЕ СО РАЗУМ, РЕАЛНО ,НЕ СО СИМПАТИИ ИЛИ ИЛИ ЗАСЛЕПЕНОСТ.

ПРОБАА СИЛАТА ДА НИ ЈА СКРШАТ УШТЕ КОГА ТРЕБАШЕ ДА БОЈКОТИРАМЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ.

И ТОГАШ НЕ ДОЗВОЛИЈА КОМПЛЕТНО ОБЕДИНУВАЊЕ ТУКУ ФОРМИРАА НЕКОЛКУ НИВНИ ГРУПИ КОИ ОДРАБОТУВАА ЗА ВЛАСТА И ОПОЗИЦИЈАТА. НО БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД КОЈ ЈА СЛУШНА И СВАТИ ПОРАКАТА НА МАКЕДОНИЈА БОЈКОТИРА И ДРУГИТЕ, РЕФЕРЕНДУМОТ НЕ УСПЕА.

СЕГА ЌЕ БИДАТ ПОЖЕСТОКИ И БЕЗОБЗИРНИ НАПАДИТЕ, БИДЕЈЌИ ВИДОА ДЕКА ПРВАТА БИТКА ЈА ИЗГУБИЈА.

ЗАТОА ВЕ ПОВИКУВАМ ДА СЕ ЗДРУЖИМЕ ВО ЕДНА ОРГАНИЗАЦИЈА ,,МАКЕДОНИЈА#БЛОКИРА,, И ДА СЕ ОТФРЛАТ И ЗАБОРАВИ НА ЕГАТА И СУЕТИТЕ.

САМО ТАКА ЗДРУЖЕНИ, СПЛОТЕНИ ЌЕ ПОБЕДИМЕ И ЌЕ СИ ЈА СПАСИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА