201

ЕУ И НАТО ???

Oct 18 2018
(0) Comments

Колумна, четврток, 18 октомври 2018, Драган Угриновски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија и претседател на МПЗ Твродокорни

ЗАРЕМ СЕ НОРМАЛНИ ОВИЕ НАШИ ПОЛИТИЧАРИ ШТО ЗАПНАЛЕ ЗА ЕУ И НАТО ???

ЗАРЕМ СЕ СЛЕПИ НЕ ГЛЕДААТ ИЛИ НАС НЕ ПРАВАТ СЛЕПИ И БЛЕСАВИ???

ДА ГИ ПОТСЕТАМ :

ОД ТИЕ НАТО БОМБИ ВО СОСЕДСТВОТО СО ОСИРОМАШЕН УРАНИУМ И ОД ТОЈ РАДИОАКТИВЕН ОТПАД ШТО СЕ ПАЛИ ВО ДЕПОНИЈАТА ВО СКОПЈЕ И НОСИ ПОТОА НА ЗАКОПУВАЊЕ ВО КРИВОЛАК, СЕКОЈА ГОДИНА ПО КОЛКУ НОВО ЗАБОЛЕНИ ОД КАРЦИНОМ ИМА ВО МАКЕДОНИЈА .

ТИЕ УБИЦИ НА МАКЕДОНЕЦОТ И УБИЕЦОТ НА НАШИТЕ СОСЕДИ, ДА ГО ВЕЛИЧАШ И ДА ГО САКАШ, ДА САКАШ ДА МУ СЕ ПРИКЛУЧИШ ??? САМО НЕНОРМАЛЕН БИ ГО СТОРИЛ ТОА ОСВЕН АКО НЕ ГО КУПИЛЕ СО ПАРИ.

ПА БИ ЗАПРАШАЛ , ЗАР ЗА ПАРИ ВРЕДИ ДА СЕ ПРОДАВА ЗДРАВЈЕТО И ЖИВОТОТ НА МАКЕДОНЕЦОТ.

НА ГОДИШО НИВО : НОВИ СЛУЧАЕВИ НА КАРЦИНОМ НА ДЕБЕЛОТО ЦРЕВО Е ОКОЛУ 3000, НА ГОДИШНО НИВО КАРЦИНОМ НА ДОЈКА 2000. НА ГОДИШНО НИВО АУТИЗАМ СО ПЕТО И ШЕСТО ВАЛЕНТНИ ВАКЦИНИ , КОИ СЕ ОБВРСКА САМО ВО ЗЕМЈИТЕ ОД БАЛКАНОТ. ЗАР СМЕ НИЕ И НАШИТЕ ДЕЦА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ГЛУВЦИ, ПА НАМЕРНО ТЕ РАЗБОЛУВААТ ПА ДА ТЕ ЛЕЧАТ СО НИВНИТЕ ЛЕКАРСТВА, КАКО БИ ПРОФИТИРАЛЕ И КАКО БИ ЦУТЕЛА РАБОТАТА НА ФАРМАЦЕВСКАТА МАФИЈА.

ЗАР ТОЛКУ НЕ ПРАВАТ ДЕКА СМЕ НЕДОВЕТНИ , ПА МИСЛАТ ДЕКА НИШТО НЕ РАЗБИРАМЕ. ТОЧНО Е ДЕКА ИМА И ОДРЕДЕН ДЕЛ ОД ЛУЃЕТО КОИ НЕ ГИ РАЗБИРААТ ИВИЕ РАБОТИ, ПА СЕ ЛЕСЕН ПЛЕН ЗА МАНИПУЛАЦИЈА.

ЗАТОА НИЕ СМЕ ДОЛЖНИ НА НАШИОТ НАРОД ДА МУ ГИ ОБЈАСНИМЕ СИТЕ НЕГАТИВНОСТИ И ЗЛОСТОРСТВА ШТО ГИ ПРАВИ НАТО САД И ЕУ.

НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ НЕКОЈ ДА НЕ УНИШТИ, ДА УНИШТИ ЕДЕН НАРОД.

МАКЕДОНЦИ !!! ОСВЕСТЕТЕ СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА РЕАЛНОСТА, ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ БОЛНИЦИТЕ ПОЛНИ СО ЛУЃЕ ЗАБОЛЕНИ СО КАРЦИНОМ, ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ГРОБИШТАТА ПОЛНИ СО ЛУЃЕ КОИ УМРЕЛЕ ОД КАРЦИНОМ.

ПОРАНО НЕМАЛО ТОЛКАВА СМРТНОСТ, ПОВОЗРАСНИТЕ ЗНААТ ЗА ТОА. СЕГА МЛАДИ ЖЕНИ НА 25 ГОДИНИ СЕ ЗАБОЛЕНИ СО КАРЦИНОМ НА МАТКА.

КОЈ Е КРИВ ЗА ТОА???

ДВАЈЦА СЕ КРИВИ

ЕДНИОТ ТОЈ ШТО РАСФРЛА СЕКАДЕ НИЗ СВЕТОТ ОСИРОМАШЕН УРАНИУМ И ПЛУТОНИУМ, ТОЈ ШТО ПЛАСИРА ГМО ХРАНА, ТОЈ ШТО ЈА ДРЖИ ФАРМАЦЕВСКАТА МАФИЈА И .Т .Н.

ДРУГИОТ КРИВЕЦ СЕ КОРУМПИРАНИТЕ ВЛАСТИ КОИ ВЛЕЧАТ КОН ТИЕ ЗЛОСТОРНИЧКИ АЛИЈАНСИ.

ЗАТОА МАКЕДОНЦИ КАКВО НАТО, НЕ НИ ТРЕБА, ТРЕБА ДА СЕ СПРОТИВСТАВИМЕ И НА ТОА ФАШИСТИЧКО ЗДРУЖЕНИЕ И ИСТО НА НАШИТЕ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧАРИ.

ЗА ОВАА ПРИЛИКА ТОЛКУ А ИМА УШТЕ МНОГУ ДА СЕ ПИШУВА ЗОШТО НЕ НАТО.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА