201

ЕДНА КРАТКА АНАЛИЗА

Oct 27 2018
(0) Comments

Колумна, сабота, 27 октомври 2018, Драган Угриновски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија и претседател на МПЗ Твродокорни

ВО ИЗМИНАТИОВ ПЕРИОД, КОЈ БЕШЕ ТУРБУЛЕНТЕН ЗА СИТЕ НАС, СЕ СЛУЧИЈА И СЕ СЛУЧУВААТ МНОГУ ЧУДНИ РАБОТИ, НЕЈАСНИ ЗА ОБИЧНИОТ ЧОВЕК КОЈ НЕ СЕ ЗАНИМАВА СО ПОЛИТИКА.

НО ТИЕ ШТО СЕ ЗАНИМАВААТ СО ПОЛИТИКА НАМЕСТО ДА МУ ПОМОГНАТ И ДА МУ ГО ОЛЕСНАТ ЖИВОТОТ НА ОБИЧНИОТ ЧОВЕК ТИЕ МУ ГО ЗАГОРЧУВААТ.

ДОСЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЧАРИ И НАНАЗАД 27 ГОДИНИ, МИСЛАТ САМО НА СВОИТЕ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ.

ТАКА И ВЧЕРА, ТАКА И ДЕНЕС, НО ТОА ТРЕБА ПОД ИТНО ДА ПРЕСТАНЕ.

ДОСТА ГО КРАДЕТЕ, ДОСТА ГО МАНИПУЛИРАТЕ ОВОЈ НАПАТЕН МАКЕДОНСКИ НАРОД.

НАРОДОТ ДОСЕГА МОЛЧЕШЕ, ТРПЕШЕ, НО ДОЈДЕНО МУ Е ПРЕКУ ГЛАВА ОД СИТЕ ТИЕ ВАШИ МАНИПУЛАЦИИ И КРАДЕЊА.

НАРОДОТ СЕ ОБЕДИНУВА, СЕ СПЛОТУВА И ОРГАНИЗИРА, ДА ГО ИСТЕРА ОВА ЗЛО КОЕ СЕ НАДВИСНАЛО НАД МАКЕДОНИЈА.

ГИ ОТКРИ СИТЕ ВАШИ ВАЛКАНИ ИГРИ, ВАШИТЕ ДИЛОВИ, ДОГОВОРИ.

РАЗБРАА ДЕКА ВО ПАРЛАМЕНТОТ НЕМА ОПОЗИЦИЈА, РАЗБРАА ДЕКА СИТЕ ВИЕ ВО ТОЈ НЕЗАКОНОДАВЕН ДОМ РАБОТИТЕ САМО ЗА СВОЈОТ ЏЕБ И ЗА НИШТО ДРУГО.

ДА БЕВТЕ КАДАРНИ И ДА САКАВТЕ, ДА НЕ БЕВТЕ ТОЛКУ АЛЧНИ, ЌЕ СТОРЕВТЕ НЕШТО ЗА ОВОЈ НАПАТЕН И ИЗМАЧЕН НАРОД.

НО ШТО СТОРИВТЕ ЗА ОВИЕ ИЗМИНАТИ 27 ГОДИНИ, СИ СЕ МЕНУВАТЕ НА ПРЕСТОЛОТ, СЕ БОГАТИТЕ, А НАРОДОТ ОСТАНА СО 200 ЕВРА ПЛАТА И ПРСТОТ ВО УСТА.

ТАКА ЛИ Е ПОЛИТИЧАРИ, ВИЕ НЕ СТЕ ПОЛИТИЧАРИ, ВИЕ СТЕ ГНАСИ КОИ МИСЛАТ САМО НА СЕБЕ И СВОИЈОТ ЏЕБ.

ИДАТ ПОДОБРИ ВРЕМИЊА, ВАС ЌЕ ВЕ НЕМА ВО ПОЛИТИКАТА, ДОАЃААТ НОВИ СИЛИ КОИ ЌЕ ЈА ВОДАТ ОВАА НАША УБАВА ДРЖАВА ВО НОВИ ПОБЕДИ И ГОРДО ЌЕ ЧЕКОРИ, А НЕ СО ВАС ДА БИДАТ ЗАСРАМЕНИ .

ЌЕ ВЕ СМЕНИМЕ, СЕ ШТО ВИ Е НЕЛЕГАЛНО ЗЕМЕНО ЌЕ ВИ СЕ КОНФИСКУВА И ЌЕ СЕ ВРАТИ НА НАРОДОТ, БИДЕЈЌИ НАРОДНО Е , НАРОДОТ ГО КРАДЕВТЕ ОВИЕ ИЗМИНАТИ ГОДИНИ, ЗАТОА СЕ ЌЕ МУ СЕ ВРАТИ НА НАРОДОТ.

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ПОБЕДИ

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА