51865984_817164218616557_884570702412251136_n

ДПМНЕ – Цензус влегува во отворена војна против македонскиот народ

Oct 06 2019
(0) Comments

Веб колумна, недела, 6 октомври 2019, професор Љубе Петревски, член на Општинскиот комитет на Единствена Македонија Струга

ДПМНЕ – цензус соросовата партија, заложничка за членство во неофашистичките НАТО и ЕУ со идеологија на лажен патриотизам, бара 120 изборни единици; значи бара мнозински изборен модел, кој исто како пропорционалниот по донтова метода е криминален и дискриминирачки.

Целта на ДПМНЕ – цензус е партиите како Единствена Македонија, Македонска народна партија, Глас за Македонија, Родина, Левица и други, иако можно е сите заедно да освојат повеќе гласови од ДПМНЕ – предавничко, да останат без пратенички места во парламентот.

За да може антимакедонското партиско раководство на ДПМНЕ – цензус заедно со СДСМ -рекет за на раат да ја зацврстат и зајакнат правната дивоградба „Северна Македонија“ нарачана од ЕУ и НАТО.

Со барањето на мнозинскиот изборен модел ДПМНЕ – цензус отворено влегува во војна за уништување на македонските национални и патриотски партии и целосно придушување на македонската национална свест.

ДПМНЕ – цензус безсрамно влегува во војна со свесниот македонски народ.

Тогаш националните политички партии заедно со дел од македонскиот непокорен народ, имаат право да изготват план и стратегија за растурање на на оваа лажно – патриотска партија.

Кон оној кој наумил да те уништи, милост нема, самоодбраната е нужен одговор!

image_print