187

Двојни аршини на квислиншката власт

Nov 05 2018
(0) Comments

Реакција, понеделник, 5 ноември 2018, Драган Угриновски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија и претседател на МПЗ Твродокорни

ШТО ПРАВИ ВЛАСТА И ПОЛИЦИЈАТА ЗА НЕРЕДИТЕ И МАЛТРЕТИРАЊЕТО НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ТЕТОВО.

ВЧЕРА БЕА НАПАДНАТИ МАКЕДОНЦИ ПО ГРАДОТ И ПО КАФИЧИТЕ, КАДЕ ИМАШЕ ГОЛЕМ БРОЈНА ЖЕНИ СО ДЕЦА.

БЕА НЕКОИ КАФИЧИ ДЕМОЛИРАНИ, БАШ ОД СТРАНА НА ПРИЈАТЕЛИТЕ НА ВЛАСТА.

ТОЛПАТА ДИВЕЕ НИЗ ГРАДОТ, ИЗВИКУВА ПАРОЛИ СО НЕПРИЈАТЕЛСКА СОДРЖИНА, ПЕЕ ПЕСНИ СО НЕДОЛИЧНА СОДРЖИНА, ПОВИКУВААТ НА ВОЈНА, ПРОВОЦИРААТ, ПАЛАТ МАКЕДОНСКИ ЗНАМИЊА, А ОД ДРУГА СТРАНА НЕКОЈ ЗБОРУВА ЗА СОЖИВОТ.

ПА БИ ПРАШАЛ КОЈ СОЖИВОТ, КОГА НА НИВ СЕ ИМ Е ДОЗВОЛЕНО, А НА МАКЕДОНЕЦОТ СЕ МУ Е ЗАБРАНЕТО.

МАКЕДОНЕЦОТ ПОБАРА ПРАВДА ПРЕД СОБРАНИЕ КОГА СЕ ПОТПИШУВАШЕ ,,ДОГОВОРОТ,, ВО НИВИЦЕ, А ШТО ДОБИ ???

ДОБИ ТАКОВ ОДГОВОР ОД СТРАНА НА ПОЛИЦИЈАТА, КАКОВ ДО СЕГА НЕ ВИДЕН, ДА СЕ УДРИ ЖЕСТОКО НА МАКЕДОНЦИТЕ СО СИТЕ РАСПОЛОЖИВИ СРЕДСТВА СО СОЛЗАВЦИ, ШОК БОМБИ ИСПУКУВАНИ ОД ЛАНСЕРИ, ТРАНСПОРТЕРИ ВОДЕНИ ТОПОВИ И ШТО НЕ, ПРИ ТОА НЕВОДЕЈЌИ РАЧУН ДЕКА ВО ТОЛПАТА ПОГОЛЕМИОТ ДЕЛ БЕА ЖЕНИ, ДЕЦА И СТАРИ ЛИЦА.

А ОД ДРУГА СТРАНА ВО ТЕТОВО ШТО ПРАВЕШЕ ПОЛИЦИЈАТА???

СИ ГЛЕДАШЕ СЕИР, КАКО ХОРДИТЕ СЕ ИЖИВУВААТ НА ГРАДОТ И МАКЕДОНЕЦОТ, ПРИ ТОА НЕ ПРЕВЗЕМАЈЌИ НИКАКВИ МЕРКИ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ПРЕВЗЕМАТ СПОРЕД ЗАКОНОТ.

ЗАКЛУЧОК, АБЕ ОЛИВЕР, ПРОВИДНИ СТЕ, НО И БЛИЗУ ВИ Е КРАЈОТ НА ВАШЕТО ВЛАДЕНИЕ, ПРОВИДНИ СТЕ ДЕКА СТЕ УЦЕНЕТИ, ДЕКА АКО УДРИТЕ И ЕДЕН ОД ВАШИТЕ КОАЛИЦИОНИ БРАЌА, ДЕКА ЌЕ ВИ СЕ РАСПАДНЕ КОАЛИЦИЈАТА И ДЕКА ТОГАШ ПАЃАТЕ ОД ВЛАСТ И ЌЕ ОДИТЕ ПРАВЕЦ ВО ЗАТВОР.

Е ПОРАДИ ТАА ЗАБЕГАНОСТ ДА ВЛАДЕЕТЕ, (А НЕ ЗНАЕТЕ КАКО), ТРЕБА ДА СТРАДА И ПАТИ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ?

ВИ ДОАЃА КРАЈОТ

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ПОБЕДИ

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

МАКЕДОНИЈА # БЛОКИРА

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА – ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА