Да ги бокотираме тие кои 27 години ни ја пијат крвта

Sep 26 2018
(0) Comments

Колумна, сабота, 26 септември 2018, проф. д-р Стефан Влахов Мицов заменик претседател на Единствена Македонија

ВО ОВОЈ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ НИЗ МАКЕДОНИЈА ШЕТААТ ДВЕ ГОЛЕМИ БАНДИ СО ИСТА ЦЕЛ – УНИШТУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА. ЕДНИТЕ СЕ СВЕТСКИТЕ УБИЈЦИ НА ЧОВЕШТВОТО, КОИ САКААТ ДА НАПРАВАТ ОД МАКЕДОНИЈА ДРЖАВА-ОСВИЕНЦИМ. ДРУГИТЕ СЕ ДОМАШНИТЕ ПРЕДАВНИЦИ, КРАДЦИ, ТЕРОРИСТИ И УБИЈЦИ, КОИ 27 ГОДИНИ ГО ПОДГОТВУВААТ МАКЕДОНСКИОТ ГЕНОЦИД. МИСЛЕВМЕ ДЕКА ДЕЛ ОД ТИЕ ДРТИ ВАМПИРИ ВЕЌЕ СЕ ИЗУМРЕНИ, А ОСТАНАТИТЕ ИЗБЕГАЛЕ ВО СТРАНСТВО ДА ЈАДАТ ОД МИЛИЈАРДИТЕ УКРАДЕНИ ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, НО СЕ ПОКАЖА ДЕКА ПОД ДИРИГЕНТСКАТА ПАЛКА НА САД И НАТО ТИЕ ВАМПИРИ СЕ ВОСКРЕСНАТИ И СЕКОЈДНЕВНО НЕ ТРУЈАТ ПРЕКУ МЕДИУМИТЕ.

ЗАТОА, НА 30 СЕПТЕМВРИ ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ ТИЕ КОИ ОД 1991 ДО ДЕНЕС УКРАДОА ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД 17 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, А ДЕНЕС НЕ ПОВИКУВААТ ДА СЕ САМОИЗБРИШЕМЕ ЗА ДА ГО УКРАДАТ И ПОСЛЕДНОТО ШТО ОСТАНАЛО ЗА КРАДЕЊЕ.

ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ, СТОЈАН АНДОВ, ДЕНКО МАЛЕСКИ КОИ ГО ПРОДАДОА МАКЕДОНСКОТО ИМЕ ВО ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ, КОИ ГО ИЗБРИШАА ОД УСТАВОТ 16-КРАКОТО АВТЕНТИЧНО МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ, КОИ ЈА ПОТПИШАА СРАМНАТА СПОГОДБА СО ГРЦИЈА ВО 1995.

ДА ГО БОЈКОТИРАМЕ ПРЕДАВНИКОТ ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ КОЈ ГО ПРОДАДЕ МАКЕДОНСКОТО НАЦИОНАЛНО МАЛЦИНСТВО ВО БУГАРИЈА, ГО ПРОДАДЕ МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ОД ГОЛТАР СТАНА КРУПЕН МИЛИОНЕР – БУГАРАШ.

ДА БОЈКОТИРАМЕ ПРЕДАВНИКОТ ВАСИЛ ТОПУРКОВСКИ, КОЈ НЕ ВНЕСЕ ВО СУДИР СО КИНА ЗАРАДИ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ.

ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ ПРЕДАВНИЦИТЕ ФРЧКОВСКИ И ВЛАДО ПОПОВСКИ, КОИ НАМЕРНО ГО ОСАКАТИЈА МАКЕДОНСКИОТ УСТАВ ОД 1991, А ПОТОА ВО 2001 ГОДИНА ГО НАПРАВИА ПАРТАЛ.

ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ ЉУБЕ БОШКОВСКИ И СИТЕ ОСТАНАТИ ИЗРОДИ, КОИ НАМЕРНО КАПИТУЛИРАА ПРЕД АЛБАНСКИОТ ТЕРОРИЗАМ ВО 2001.

ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ ПРЕДАВНИКОТ ВЛАДО БУЧКОВСКИ И МАРИОНЕТИТЕ КОИ ПРЕКУ ТЕРИТОРИЈАЛНАТА ПОДЕЛБА И ПОДАРИЈА ПОЛА МАКЕДОНИЈА НА АЛБАНИЈА.

ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ ОДРОДНИЦИТЕ И ПРЕДАВНИЦИТЕ ЗАЕВ, ШЕКЕРИНСКА, ПОТОМСТВЕНИОТ ПРЕДАВНИК НИКОЛА ДИМИТРОВ И НЕГОВИОТ ТАТКО ДИМИТАР ДИМИТРОВ, КОИ КАКО МИНИСТРИ ПРОДАВААТ СЕ ШТО Е МАКЕДОНСКО. САМО ЗА ГОДИНА И ПОЛ,ХУНТАТА НА ЗАЕВ УКРАЛА ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ДВЕ МИЛИЈАРДИ ЕВРА.

ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ ПОРАНЕШНИОТ И СЕГАШНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАНУ КАМБОВСКИ И ТАКИ ФИТИ, ЗАЕДНО СО ТАЈФАТА АКАДЕМИЦИ, КОИ ЈА ИСПОГАНИЈА ЦЕЛАТА МАКЕДОНСКА НАУКА.

ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ, ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПОГЛАВАРИ И ЦЕЛИОТ ПОТКУПЕН СИНОД (БЕЗ АГАТАНГЕЛ), КОИ ЈА ОСКВЕРНАВИЈА СВЕТАТА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА.

ДА ГИ БОЈКОТИРАМЕ ФАШИСТОТ ОЛИВЕР СПАСОВСКИ И АМЕРИКАНСКАТА МАРИОНЕТА ОД УБК НИКОЛОВСКИ КОИ ВИЈАТ КАКО КУЧИЊА НА МЕСЕЧИНА ПРОТИВ МАКЕДОНСКИТЕ ПАТРИОТИ.

ГОРНИТЕ ОДРОДНИЦИ И ПРЕДАВНИЦИ СЕ САМО ВРВОТ НА ПОЛИТИЧКИТЕ ХУНТИ, КОИ НАПРАВИЈА ОД ПРОКЛАМИРАНАТА „СУВЕРЕНА, СЛОБОДНА И НЕЗАВИСНА“ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА КОЛОНИЈАЛНА ДРЖАВА. КОИ ПРОГОНИЈА ОД МАКЕДОНИЈА ПОЛОВИНАТА ОД НЕЈЗИНИТЕ ГРАЃАНИ. И СЕГА ОВИЕ ВАМПИРИ НАМЕСТО ДА БИДАТ СУДЕНИ ОД НАРОДЕН СУД, НАМЕСТО ДА ОДАТ ВО ЗАТВОР СО ЦЕЛОСНА КОНФИСКАЦИЈА, ПРОДОЛЖУВААТ ДА СЕ ДОЖИВУВААТ КАКО ГАЗДИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД,ДА ГО МАЛТРЕТИРААТ, ПЛАШАТ И УЦЕНУВААТ.

УШТЕ ВО 2011 Г. ВО СВОЈОТ ИЗВОНРЕДЕН РОМАН „СВИРЦИ“ БЛАЖЕ МИНЕВСКИ ЦЕЛОСНО ГО ДЕМАСКИРА „ОРКЕСТАРОТ ЗА ПОГРЕБ“ НА МАКЕДОНИЈА ВО СОСТАВ: КИРО ГЛИГОРОВ, БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ, ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ, НИКОЛА ГРУЕВСКИ И ЗОРАН ЗАЕВ. ВО ТАА ПРОРОЧКА ТВОРБА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКОТО ИМЕ, ЈАЗИК, ИСТОРИЈА, ИДЕНТИТЕТ, МЕМОРИЈА, ПЕРСОНАЖОТ НА АВТОРОТ З.З СЕ ФАЛИ:

„ЛЕЛЕ, КАКВИ УБАВА ПРЕДАВСТВА ИМАМ ПРАЕНО! ПРЕДАВСТВА ЗА МЕРАК! ЛЕЛЕЕЕ, КАКВА ПРЕДАВСТВА ИМАМ ПРАЕНО ЗА ОВОЈ НАРОД! БАТИ НАРОДОТ, БАТИ! А БЕ БИСТА ШТО Е БИСТА УШТЕ МИ НЕМААТ НАПРАЕНО; ЗА СПОМЕНИК ДУМА НЕ СТАНУВА. А ДОСЕГА, СИ ВЕЛАМ, БАР НА БРОНЗЕН КОЊ ТРЕБАШЕ ДА ЈАВАМ ЧОЕЧЕ; ТРЕБАШЕ МЕДАЛ ЗА ХРАБРОСТ ДА МИ СЕ ДАДЕ, МЕДАЛ СО ОСТРИ, ТАПИ И РАЗНИ ДРУГИ ЗРАЦИ; ТРЕБАШЕ ДА МИ ОБЈАВАТ КУП КНИГИ, ПОСРАНИ ЖИТИЈА И МЕМОАРИ; ТРЕБАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЦЕЛА КНИГА ЗА МЕНЕ ДЕБЕЛА, КАКО НЕ ЗНАМ ШО,ЧОЕЧЕ…АКО НЕ БЕВ ЈАС, ИСТОРИЈАТА, ИЧ ПРАВО, ЌЕ НИ БЕШЕ ЗА НИКАДЕ БРАЌА! ПРОСТО НЕ МОЖАМ ДА СЕ НАРАДУВАМ, ДА СЕ ИЗНАЧУДАМ НА СЕБЕСИ, НА ЈУНАШТВОТО, ЧОЕЧЕ, ПРОСТО НЕ МОЖАМ ДА ВЕРУВАМ КОЛКУ СУМ ЈА ЗАДОЛЖИЛ ИСТОРИЈАТА, УШТЕ ПЕТ ВЕКА ЌЕ МИ БИДЕ ДОЛЖНА, ВЕЧНО ЌЕ МИ БИДЕ ДОЛЖНА,ЧОЕЧЕ!“

ЗАТОА, НА 30 СЕПТЕМВРИ ДА ЈА БОЈКОТИРАМЕ ЦЕЛОСНО „УБАВИТА ПРЕДАВСТВА“ НА З.З. И НЕГОВИТЕ ПРЕДАВНИЦИ И КРИМИНАЛЦИ. СЕКАКО ТОА ЌЕ БИДЕ МОРАЛНА ПОБЕДА НАД ХУНТАТА, НАД СТРАНСКИТЕ ШПИОНСКИ СЛУЖБИ И НИВНИТЕ МАКЕДОНСКИ ИЗМЕЌАРИ, КОИ 27 ГОДИНИ ДО ДЕНЕС ИНФИЛТРИРААТ ВО СИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ И ОРГАНИЗАЦИИ ДОУШНИЦИ И КОДОШИ, ЗА ДА ГИ ДРЖАТ ПОД КОНТРОЛА.

ПО МОРАЛНАТА ПОБЕДА НА 30 СЕПТЕМВРИ, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД МОРА ВИСТИНСКИ ДА ЈА ЗЕМЕ СУДБИНАТА ВО СВОИ РАЦЕ. ЗА ДА ЈА ПРОЧИСТИМЕ ЦЕЛОСНО НАШАТА КУЌА ОД РЕА, ОД ВОШКИ, ЛЕБАРКИ, ГЛУВЦИ КОИ НИ ЛАЗАТ ОДСЕКАДЕ. НЕ Е ДОВОЛНО ДА СЕ СТАВИ ТАБЛА НА КУЌАТА „НЕЗАВИСНА, СЛОБОДНА, СУВЕРЕНА“ И ТАА ТАБЛА ДА ЈА СМЕНИ СОДРЖИНАТА ВНАТРЕ.

ДА БИДАТ ПРОКЛЕТИ СИТЕ ОДРОДНИЦИ, ПРЕДАВНИЦИ, КРАДЦИ, БАНДИТИ, ТЕРОРИСТИ, ШПИОНИ! ДА БИДАТ ПРОКЛЕТИ ТИЕ И НИВНИТЕ ПОТОМСТВА! И ГОСПОД ДА ИМ ГО СОТРЕ СЕМЕТО. ДА НЕМАТ СПОКОЈ НИ НА ОВОЈ, НИ НА ОНОЈ СВЕТ.

НО ЗА ТОА МОРА ДА ПРЕЗЕМЕМЕ ОБВРСКА И ОДГОВОРНОСТ И НИЕ.

МАКЕДОНИЈА ЗА МАКЕДОНЦИТЕ!