184

Волкот, јагнето и кучињата

May 24 2018
(0) Comments

Колумна, четврток, 24 мај 2018, Панче Жежовски, член на Извршниот комитет на Единствена Македонија

Волкот од стадото на овчарот кој задремал потпрен на стапот, му грабнал едно јагне, го префрлил на грб носејки го кон густата шума со намера да го изеде. Но кучињата секогаш будни, се пуштиле по волкот да му го земат јагнето, волкот не можејки да бега со јагнето а кучињата на чекор да го фатат, го испуштил јагнето за да може полесно да избега од прогонот на кучињата. И види чудо, јагнето наместо да се враќа назад кон стадото тоа трчало по волкот без да знае дека ке биде изедено, а можеби свесно трча по волкот да го изеде, небаре смртта како да му е помила од животот.

Воведот со приказната го наметнува прашањето, дали и македонскиот народ е ставен во позиција на јагнето кое трча по волкот да го изеде, а во нашиот случај волкот е НАТО СОФИСТИЦИРАНАТА ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА која фрлаше касетни бомби врз Југославија подпомогнати од ЕУ-вавилонската блудница, правдајки се дека бомбите содржат осиромашен ураниум и не биле толку штетни, а од кој осиромашен ураниум до ден денес имаме последици сите во регионот и пошироко. Се разбира тука е и Англија, злосторничкиот сојузник на Грција, која за време на граѓанската војна немилосрдно ги протеруваше сите од своите родни огништа.

И покрај сите овие злосторства кој ни ги направија, ние сеуште чекаме пред влезот на НАТО за оваа ТЕРОРИСТИЧКАТА ЗЛОСТОРНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА и ЕУ ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА КОИ ИМААТ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ ДА БИДЕМЕ ИЗЕДЕНИ, односно, да не постоиме менувајки си име, знаме, националност. Свесно сами се самоуништуваме со тивкиот етноцид како доброволното прифаќање на еутаназија која води во неповрат.

Од друга страна „кучињата„ чувари сме сите ние опозиционите партии кој будно го чуваме стадото-народот на чело со ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА КОЈА ПРВА ГО НАЈАВИ ДОАЃАЊЕТО НА КРВОЛОЧНИОТ ВОЛК ВО ЛИЦЕТО НА ДОКАЖАНАТА НАТО ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА И ЕУ ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА кои во секој момент се спремни да фатат од стадото, тоест народот. И гледај чудо, наместо народот да се враќа назад кон стадото на ЕВРОАЗИСКАТА ОРИЕНТАЦИЈА И СТРАТЕШКИОТ СОЈУЗ СО БРАТСКИОТ НИ РУСКИ НАРОД, дел од стадото-народот упорно трчаа по волкот НАТО ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА И ЕУ ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА кои чекаат пред влезот на злосторничките дувла, дали свесно или несвесно да бидат уништени, небаре смртта им е помила од животот.

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА е отворена за сите прогласени и лидери кои никогаш не биле соработници и коалициони сојузници на таканаречените СЕРАФИМИ НА ПОГРЕБ НА МАКЕДОНИЈА, кои, на секој начин во свој стил самоуверени самобендисани се претставуваат како месии-спасители, убедени дека они се МЕСИИТЕ-СПАСИТЕЛИТЕ НА СИТЕ НАС, ПЛУКАЈКИ СЕ МЕЃУСЕБНО, ДОКАЖУВАЈКИ КОЈ ОД КОЈ СЕ ПОГОЛЕМИ ПАТРИОТИ И ПРЕДАВНИЦИ, КОЈ ЗАБОРАВААТ КОГА КУЧИЊАТА ДОДЕКА ГО БРКААТ ВОЛКОТ, МЕЃУСЕБНО НЕ СЕ НАПАЃААТ-ДАВАТ.

Би им препорачал да ПРЕСТАНАТ СО МЕЃУСЕБНИТЕ НАПАЃАЊА, ПЛУКАЊА, ЕДНИ НА ДРУГИ, кое нешто во овие пресудни моменти да се биде или н,е најмалку и треба на Македонија. Да се одважат да се обединиме во ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА за ЕВРОАЗИСКА ОРИЕНТАЦИЈА и СТРАТЕШКИОТ СОЈУЗ СО БРАТСКИОТ НИ РУСКИ НАРОД. ВО СПРОТИВНО, ВОЛКОТ КЕ НЕ ИЗЕДЕ СИТЕ ПРЕД ДА СТАСАМЕ ДО НЕГОВОТО КРВОЛОЧНО ДУВЛО, ТОЈ КЕ ДОЈДЕ ПО НАС ДА НЕ ДОУНИШТИ – ИЗЕДЕ КАКО ВО ПУСТО СЕЛО ЕЗ КУЧИЊА. Поулна е народната, БРАТ БРАТА НЕ РАНИ, ТЕШКО КОЈ ГО НЕМА.

image_print