debata_bacev_m

Бачев гостин на трибината:„Дали и зошто треба да се прекинат преговорите со Грција?“

Aug 05 2010
(0) Comments

Претседателот на НДМ, проф.д-р Јанко Бачев на трибина на тема: „Дали и зошто треба да се прекинат преговорите со Грција“.
Скопје, 05.08.2010 (четврток)

Трибината беше во организација на претседателот на Македонското меѓународно движење за човекови права, Славко Манговски, а во соработка со директорот на Центарот за истражување и креирање политика, Жидас Даскаловски.

На трибината учествуваа и Александар Дамовски новинар, Љубомир Цуцуловски универзитетески професор, Слободан Чашуле политички аналитичар и Ѓоргија Џорџ Атанасовски претседател на Македонска алијанса. Според Бачев созреан е моментот македонската влада да поднесе барање до ОН за повраќање на уставното име.

Интегрално излагање на претседателот Бачев.

Извештај на ТВ Сител

Извештај на ТВ Канал 5

 

image_print